Juventus wint bij AS Roma en neemt koppositie over van Inter

ROME (ANP) - Juventus heeft de koppositie in de Serie A overgenomen van Internazionale door de uitwedstrijd tegen AS Roma met 2-1 te winnen. Juve, dat dit seizoen al tien keer met één doelpunt verschil heeft gewonnen, leidde in Rome na tien minuten al met 2-0.

Merih Demiral, die de voorkeur kreeg boven Matthijs de Ligt, opende al in de derde minuut de score en Cristiano Ronaldo schoot na tien minuten raak uit een strafschop. Ronaldo was al voor de zesde keer op een rij trefzeker in een competitiewedstrijd. De laatste keer dat hem dat lukte was in 2014, namens Real Madrid.

Halverwege de tweede helft kreeg ook de thuisploeg een penalty, die werd benut door Diego Perotti. Verder dan dat kwam de nummer 5 van de Serie A niet.

De ligt

Demiral raakte na ruim een kwartier geblesseerd en De Ligt mocht de Turk vervangen. Demiral was verkeerd terechtgekomen na een luchtduel.

Juventus heeft na negentien speelronden 48 punten, twee meer dan Internazionale, dat zaterdag niet verder kwam dan 1-1 tegen Atalanta Bergamo.