Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Critics' Choice Awards voor Phoenix en Zellweger

Joaquin Phoenix mocht zondagavond de award voor beste filmacteur in ontvangst nemen tijdens de Critics' Choice Awards. De 45-jarige won de prijs voor zijn rol in Joker. Bij de vrouwen ging Renée Zellweger er met de eer vandoor voor haar vertolking van Judy Garland in de biopic Judy.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Laura Dern haalde het beeldje voor beste vrouwelijke bijrol op voor haar werk in Marriage Story. Brad Pitt won de award voor beste bijrol bij de mannen, voor zijn vertolking van stuntman Cliff Booth in Once Upon A Time... In Hollywood. Pitt was niet aanwezig bij de ceremonie, maar regisseur Quentin Tarantino nam de prijs voor hem in ontvangst.

De titelrolvertolker van oorlogscomedy Jojo Rabbit, de 12-jarige Roman Griffin Davis, won de Critics' Choice Award voor beste jonge acteur, terwijl de cast van The Irishman het beeldje voor beste ensemble mocht komen ophalen.

De Critics' Choice Awards worden jaarlijks uitgereikt door de Broadcast Film Critics Association, een groep van zo'n 300 filmrecensenten uit Noord-Amerika.