Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'410.000 banen in Duitse autosector op de tocht'

BERLIJN (ANP/RTR) - In de Duitse autosector staan de komende tien jaar 410.000 banen op de tocht als gevolg van de overgang naar elektrisch rijden. Dat staat in een rapport van de adviesraad voor de Duitse overheid NPM, waarover de Duitse zakenkrant Handelsblatt berichtte.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Alleen al bij de productie van verbrandingsmotoren en -onderdelen lopen volgens de krant ongeveer 88.000 werknemers gevaar hun baan te verliezen. Krachtbronnen van elektrische auto's bevatten minder onderdelen en vereisen minder onderhoud dan verbrandingsmotoren, zo wordt beredeneerd. Ook de productie van auto's zal naar verwachting verder worden geautomatiseerd met minder werkgelegenheid in de sector tot gevolg, aldus NPM-voorzitter Henning Kagermann tegen de krant.

In 2018 was de auto-industrie goed voor 834.000 banen in Duitsland. Dat was het hoogste aantal sinds 1991. De sector is een belangrijke motor voor de groei van de grootste economie van Europa. Volgens de Duitse vereniging voor de auto-industrie (VDA) gaat de NPM met zijn raming uit van een "onrealistisch extreem scenario".