Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Onlinecondoleances Aart Staartjes stromen binnen

De onlinecondoleanceregisters die zondagavond zijn geopend na het overlijden van Aart Staartjes worden druk bezocht. Al honderden mensen hebben een berichtje achtergelaten waarin ze de acteur prijzen om zijn veelzijdigheid en talent. Velen groeiden op met zijn programma's en noemen hem een jeugdheld.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

"We verliezen in u een geweldig man die hart en ziel gaf voor de kinderprogramma's", is een van de vele reacties. "Bedankt voor de humor, de leermomenten, de liedjes en alles wat u voor de kindertelevisie heeft betekend!", schrijft een ander. "Dank u wel meneer Aart voor alle mooie en onvergetelijke tv-momenten die ik heb mogen meemaken in mijn jeugd. U bent een held!"

"U was altijd een beetje de rebelse oom of buurman die je zou willen hebben", memoreert iemand. "Wat heeft u onze kinderen en kleinkinderen en ons veel plezier gedaan. Ze zaten te schateren voor de buis. U was hun grote kindervriend om nooit te vergeten."

Aart Staartjes overleed zondag op 81-jarige leeftijd aan de gevolgen van een verkeersongeval in Leeuwarden. Het is de tweede keer in korte tijd dat een lid van de Sesamstraat-familie overlijdt. Begin november werd bekend dat actrice Paula Sleyp op 88-jarige leeftijd was overleden. Zij speelde oma Paula, die vaak in gesprek ging met Tommie en Ieniemienie.