Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Tuiten: Oscarnominatie is net zo’n grote eer als de eerste keer

Arjen Tuiten werd maandagochtend in Los Angeles wakker geappt door zijn twee make-upcollega’s van de film Maleficent: Mistress of Evil dat zij samen een Oscarnominatie hadden ontvangen. Dat vertelt hij aan het ANP. "Ik lag nog in bed, we hadden er eigenlijk totaal niet rekening mee gehouden", lacht hij.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De 39-jarige Nederlander maakte twee jaar terug kans op de belangrijkste filmprijs ter wereld voor zijn werk voor het drama Wonder. "Het is en blijft een enorme eer, daar is niets aan veranderd", stelt hij. Maleficent is de enige fantasyfilm in het rijtje van de categorie make-up en hairstyling. De concurrenten in deze categorie zijn megahit Joker, oorlogsepos 1917, #MeToo-drama Bombshell en Judy, over het leven van Judy Garland.

"Maleficent was voor ons vooral een uitdaging door de enorme hoeveel aan personages die we moesten bewerken", legt Tuiten uit. Bovendien genoot hij ervan weer samen te werken met hoofdrolspeelster Angelina Jolie.

De Nederlander heeft, afgezien van alle aandacht, niet veel verschil gemerkt na zijn eerste Oscarnominatie. "Ik mocht sowieso al niet klagen over alle kansen die ik hier kreeg, en dat is nog steeds zo. Ik heb geweldig werk; ook 2020 wordt een topjaar, al mag ik daar nog niet te veel over zeggen."