Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nog zeker week geen reclameblok vóór Op1

Voorafgaand aan de NPO-talkshow Op1 wordt ook in de tweede week van de ‘talkshowoorlog’ geen reclameblok uitgezonden. Dat heeft de STER, die gaat over de reclame op de publieke zenders, dinsdag bekendgemaakt.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

"De NPO heeft geoordeeld dat het ontbreken van het reclameblok succesvol kan worden genoemd", aldus een woordvoerder van de STER. "Het nieuwe programma krijgt de kans een vast publiek op te bouwen. En mensen blijven beter hangen zonder reclameblok voorafgaand aan de talkshow."

De NPO en STER gaan aan het eind van de week evalueren of het reclameblok in week 3 van de ‘veldslag’ terugkeert of niet. RTL laat dinsdag weten dat Jinek "zeker tot het einde van de eerste reeks" zonder reclames wordt uitgezonden. "Als Beau het programma overneemt, gaan we ons beraden op deze aanpak", laat een zegsvrouw weten.

Het is nog niet duidelijk wanneer Beau van Erven Dorens het programma van Jinek overneemt. RTL kan ook niet zeggen wanneer hier een besluit over genomen gaat worden. Voorlopig lijkt Op1 de ‘talkshowoorlog’ te winnen. Het nieuwe latenightprogramma van de NPO, dat elke avond door een ander duo wordt gepresenteerd, trekt vooralsnog elke avond meer kijkers dan Jinek.