Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Youp van ‘t Hek gaat nog één laatste grote show maken

Cabaretier Youp van ‘t Hek gaat na zijn Oudejaarsconference 2020 nog één groot laatste programma maken. Met deze voorstelling gaat hij op tournee langs alle zalen en zaaltjes in Nederland en Vlaanderen waar hij de afgelopen vijf decennia heeft opgetreden.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Dat vertelt Van ‘t Hek in de talkshow Operatie Interview. Cultureel Centrum De Balie Amsterdam zette het interview dinsdag online. Van 't Hek: "Ik overweeg dan op mijn zeventigste verjaardag, op 28 februari 2024, in Theater Carré te staan die avond. Dan zing ik nog één keer Niemand weet hoe laat het is. En dat ik dan weet hoe laat het is en denk: dit was het."

Als dit plan doorgaat, heeft Van ‘t Hek ruim een halve eeuw op het podium gestaan. De cabaretier trad tussen 1973 en 1983 op met het gezelschap Cabaret Nar, samen met zijn huidige vrouw Debby Petter. Daarna volgde een succesvolle solocarrière. Van ‘t Hek maakte inmiddels 27 voorstellingen, waaronder negen Oudejaarsconferences.

Komende najaar maakt de komiek zijn tiende en laatste Oudejaarsconference. "Dat is een goed besluit, qua gevoel", stelt Van ‘t Hek in het interview. "Dan heb ik er tien gedaan. Ik heb liever dat mensen over een paar jaar tegen mij zeggen bij de groenteman ‘wanneer kom je weer op tv’, dan dat ze denken: hehe." De cabaretier speelt nog tot eind februari zijn huidige voorstelling Met de kennis van nu.