doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Run op mondkapjes en handontsmetter in China om coronavirus

PEKING (ANP/BLOOMBERG) - In China zijn mondkapjes en desinfecterende handgels praktisch uitverkocht. Chinezen slaan ze massaal in om zich te beschermen tegen het besmettelijke coronavirus.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Mensen staan uren in de rij bij apothekers en drogisterijen. Enkele winkels waren binnen een half uur uitverkocht. Er zou in sommige gevallen sprake zijn van woekerprijzen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Vrijdag start het Chinese Nieuwjaar, een periode waarin honderden miljoenen Chinezen op reis gaan om familie te bezoeken. De overheid zegt in het hele land mensen op symptomen te screenen.

Chinese bedrijven, zoals Huawei en Foxconn, delen gratis mondkapjes uit aan hun werknemers. Zij raden hun personeel af om tijdens Nieuwjaar naar de provincies Wuhan en Hubei af te reizen. Hier zijn de meeste mensen ziek geworden. Waarschijnlijk is het virus op voedselmarkten in Wuhan overgeslagen van dier op mens.

Inmiddels zijn zeker 440 mensen ziek geworden door het virus. Negen mensen zijn overleden. Het virus is ook geconstateerd in Japan, Taiwan, Thailand, Zuid-Korea en de Verenigde Staten.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws