Valencia bezorgt FC Barcelona vierde nederlaag in La Liga

VALENCIA (ANP) - Valencia heeft koploper FC Barcelona de vierde nederlaag van het seizoen bezorgd. In Estadio Mestalla, de thuisbasis van Valencia, werd het 2-0 voor de nieuwe nummer 5 van La Liga.

Beide doelpunten vielen in de tweede helft. In de 48e minuut werd een schot van Maximiliano Gómez door FC Barcelona-verdediger Jordi Alba van richting veranderd en daardoor was keeper Marc-André ter Stegen kansloos. Gómez kreeg de 2-0 wel op zijn naam. De Uruguayaan rondde een kwartier voor tijd een counter af met een geplaatst schot in de verre hoek.

Gómez werd zodoende de man van de wedstrijd, terwijl hij in de twaalfde minuut nog een penalty had gemist. De strafschop was toegekend na een overtreding van Gerard Pique.