Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

‘Vergiftigde’ tante Kim Jung-un blijkt jaren later toch te leven

Kim Kyong-hui is voor het eerst sinds zes jaar weer verschenen op publieke beelden uit Noord Korea. Er werd jaren gedacht dat de tante van Kim Jong-un was vergiftigd.

‘Vergiftigde’ tante Kim Jung-un blijkt jaren later toch te leven

Kim Jong-un

Kim Kyong-hui verscheen klappend naast Kim Jong-un tijdens de viering van het Chinese Nieuwjaar in Pyongyang (rechts naast Kim Jong-un’s vrouw Ri Sol-ju. Het was haar eerste publieke optreden sinds 2013, nadat haar man Jang Song-thaek was vermoord in opdracht van de grote leider. Volgens hem zou hij verraad hebben gepleegd, waarna hij tijdens een vergadering werd weggesleurd en volgens berichtgeving aan de honden is gevoerd.

Zes jaar verdwenen

Door de gebeurtenissen met haar man verdween Kim Kyong-hui uit beeld. Er gingen vele geruchten over de toestand van de vrouw. Ze zou vergiftigd zijn of het land hebben ontvlucht. Dat de vrouw nu weer verschijnt is dan ook een grote verrassing. 

Tante

Toch zorgen de beelden ook verbazing, aangezien de vrouw naast de man zit die opdracht heeft gegeven om haar man te vermoorden. Waarschijnlijk moeten deze beelden dan ook de eenheid uitstralen van het regime. Hui is de zus van Kim Jong-un’s overleden vader: Kim Jong-il.