Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Passagiers weigeren vliegtuig te delen met mensen uit Wuhan vanwege coronavirus

In China is er grote paniek om het voronavirus. Het gaat zelfs zo ver dat mensen niet willen vliegen met personen uit de stad Wuhan, waar het virus heerst.

Passagiers weigeren vliegtuig te delen met mensen uit Wuhan vanwege coronavirus

Coronavirus

Wuhan lijkt op dit moment uitgestorven. Het hele publieke leven ligt stil sinds de stad in quarantaine is. Mensen durven de straat niet op uit angst voor besmetting van het dodelijke virus. Treinen, vliegtuigen en auto’s mogen de stad niet in of uit.

Vertraging

Desondanks zijn er veel stedelingen die de stad hebben verlaten voor het Chinees Nieuwjaar. Ze zijn op familiebezoek of nemen een vakantie. Zo ook zestien mensen uit Wuhan die in Japan waren. Zij wilden van het Japanse Nagoya naar het Chinese Shanghai vliegen. Een groep van 70 passagiers uit Shanghai staken daar een stokje voor. Zij weigerden het vliegtuig in te gaan zolang de groep uit Wuhan in hetzelfde vliegtuig zou plaatsnemen. De Groep uit Wuhan werd herkent vanwege hun accent, meldt The Sun. Na wat tumult ging iedereen alsnog wel mee in hetzelfde vliegtuig. Het zorgde voor een vertraging van vijf uur. 

Angst

De angst voor het coronavirus is groot. De ziekte heeft namelijk een incubatietijd van ruim twee weken. De symptomen zijn dus pas veel later te zien, terwijl anderen wel besmet kunnen worden. Dat gaat via de luchtwegen. Het dodental door het virus staat inmiddels op 106 volgens de Chinese autoriteiten.

Europa

Het virus is naast China ook al gediagnostiseerd in andere landen. In Europa is het aangetroffen in Frankrijk en in Duitsland. Bij onze oosterburen kreeg iemand het virus doordat diegene in aanraking kwam met een Chinese zakenvrouw. De run op mondkapjes is door de dreiging groot. In delen van China zijn ze bijna niet meer te krijgen en ook in steden als Londen en Amsterdam zijn ze niet aan te slepen.