Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Daan (22) zakt al tien keer voor hetzelfde tentamen

Het leven van een student gaat niet over rozen. En ook niet over heel hard studeren, als het aan Daan Vijselaar (22) uit Wieringerwerf ligt. Die is namelijk al tien (!) keer voor hetzelfde tentamen gezakt.

Daan (22) zakt al voor de tiende keer voor hetzelfde tentamen

Calculus

Daan is vierdejaarsstudent aan de Technische Universiteit van Eindhoven, en inmiddels een expert als het om herkansingen gaat: hij heeft namelijk al tien keer het tentamen calculus, een soort wiskunde, gemaakt. En is tot op heden tien keer gezakt. Het is een eerstejaarsvak, maar om de één of andere reden krijgt hij het maar niet voor elkaar een voldoende te halen. Zelf ligt hij er niet wakker van, maar zijn vrienden vinden het inmiddels zo'n hilarisch verhaal worden dat ze de website www.heeftdaancalculusalgehaald.nl hebben opgericht.

Niet enige tentamen

Het is niet het enige tentamen uit het eerste jaar dat Daan nog moet halen, maar wel de enige waarbij hij al tien pogingen heeft ondernomen: "Omdat het een eerstejaars vak is denk je dan van: oh joh, die haal ik wel zonder moeite, maar dan lukt het net niet." Over wat Daan onder 'net niet' verstaat valt te twisten, de vorige keer haalde hij een twee. "Dat was wel kut ja."

Laatste poging

Waar ligt het dan aan? Daan is er eerlijk over: ''Ja, ik denk een beetje te weinig inzet, dan valt alles een beetje weg." Inmiddels heeft Daan zijn (hopelijk) laatste poging erop zitten. ''Hij ging goed, dus hopelijk is dit wel echt de laatste keer.'' Mocht hij weer gezakt zijn kan hij het pas volgend jaar weer proberen, iets waar deze 'eeuwige student' absoluut geen zin in heeft. Op 10 februari is zijn cijfer bekend, dus dan weet Daan, en de rest van Nederland via de gelanceerde website, of Daan eindelijk calculus heeft gehaald. Spannend hoor.