Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ted Danson strenger voor zichzelf na The Good Place

Na het maken van vier seizoenen van comedy The Good Place is Ted Danson kritischer naar zichzelf gaan kijken. "Een aantal dingen die ik leuk aan mezelf vond, deed ik eigenlijk vooral omdat ik me er zo’n goede gast door voelde", bekent de 72-jarige acteur aan BuzzE.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

The Good Place gaat over een groepje mensen die in het hiernamaals zijn beland, maar door hun dubieuze verleden op aarde hun plekje in de series versie van de hemel, ‘The Good Place’, niet zeker zijn. De show, die in Nederland op Netflix te zien is en deze week ten einde komt, werd veelgeprezen om de manier waarop het filosofische dilemma’s op komische wijze bespreekt.

Dat zette dus ook Danson geregeld aan het denken. "Ik realiseerde me wat vaker wat een hypocriet ik eigenlijk ben", lacht de Cheers-acteur. "Vaak denk je dat je iets aardigs doet uit altruïstische overwegingen, maar eigenlijk wil je gewoon punten scoren. Je laat je grote sterrenfooi achter in een koffietent, maar je wil wel dat de bediening ziet dat jij dat was."

Twists

Dat The Good Place na vier seizoenen stopt was de keuze van schrijver Michael Schur, die vond dat het verhaal met al zijn twists in die vier reeksen wel verteld was. Hoofdrolspeelster Kristen Bell heeft begrip voor die beslissing. "Natuurlijk was het even slikken toen ik dat hoorde, maar ik ben trots dat we een show hebben neergezet die iets zegt. Dat we de vraag hebben kunnen stellen wat het betekent om een goed mens te zijn, en kijkers daarbij ook nog eens hebben laten lachen."

Persoonlijk zal ze vooral haar collega’s missen. "Dit is de aard van ons werk, je wordt close met een groep mensen en dan neem je weer afscheid. Het went, maar het blijft altijd een moeilijk aspect. Ik bedoel: wie zou het nou niet missen om Ted Danson bijna elke dag letterlijk over de set te zien huppelen?"