doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Ron Jans neemt ontslag na racisme-rel

De Nederlandse trainer Ron Jans heeft besloten om zijn ontslag in te dienen bij de Amerikaanse voetbalclub FC Cincinnati. Hij werd beschuldigd van racisme.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Ron Jans neemt ontslag na racisme-rel

Ron Jans

Afgelopen vrijdag kwam voetbaltrainer Ron Jans in opspraak. Hij werd beschuldigd vanwege racisme. Jans zou een liedje hebben meegezongen waar het woord ‘nigga’ in voorkomt. Dat woord ligt zeer gevoelig in Amerika en een speler nam daar aanstoot aan. In plaats om direct naar Jans te gaan, ging hij naar de directie van de club. Die besloot daardoor net als de Amerikaanse spelersvakbond een onderzoek naar het incident te starten. Ron Jans moest tijdens dat onderzoek tijdelijk terugtreden als trainer, maar dat is nu definitief geworden.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Racisme

“Tijdens het onderzoek kwamen diverse thema’s naar voren en Ron heeft daarop besloten om te vertrekken. Dit leek ons het beste voor iedereen,” laat voorzitter Jeff Berding van FC Cincinnati weten. Ook zou er al eens eerder een incident hebben plaatsgevonden.

Siem de Jong

Wat Ron Jans nu gaat doen is onbekend. Gisteren werd ook bekend dat Ajax-speler Siem de Jong de overstap maakt naar FC Cincinnati. Het is onbekend of die transfer nog doorgang vindt.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws