Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Het nieuwe F1 seizoen: wat zijn de verwachtingen?

Het nieuwe F1 seizoen staat voor de deur en de verwachtingen voor dit race jaar zijn hooggespannen. Het vorige seizoen is al spannend geëindigd en het ziet ernaar uit dat er ook dit jaar weer veel spanning en sensatie bij komt kijken.

Het nieuwe F1 seizoen: wat zijn de verwachtingen?

Het team van Mercedes met Hamilton als veelvoudig kampioen is klaar voor de nieuwe strijd. Het doel is ook dit jaar weer de nummer één op het podium te zijn. Er is echter ook sprake van geduchte tegenstanders met Verstappen, LeClerc en Bottas die ook in het team Mercedes zit.

Zesvoudig wereldkampioen

Hamilton heeft al zes keer de wereldtitel van de Formule 1 GP op zijn naam bijgeschreven gekregen. Of Lewis dit jaar ook weer wint, is nog maar de vraag. Misschien dat dit jaar de leeftijd toch een kleine rol gaat spelen. Hamilton is 35 jaar en daarmee ben je in de wereld van de races niet echt meer de jongste. Verstappen heeft bijvoorbeeld de leeftijd van 22 jaar en zijn hoogtepunten komen nog. Leclerc is van dezelfde leeftijd als Verstappen en beide coureurs zitten Hamilton natuurlijk op de hielen.

De ontwikkelingen hangen natuurlijk ook af van de technische stand van zaken. Mercedes heeft het wat dat betreft perfect voor elkaar. Als dat bij het team van Red Bull en Ferrari ook het geval is, mag Hamilton echt op zijn hoede zijn. Bottas is als teamgenoot van Hamilton overigens ook nog een geduchte tegenstander die kans maakt op de titel. De Fin behoort ook tot de top coureurs die nog een lange carrière voor zich hebben. Bovendien is Bottas erop gebrand om dit jaar voor het echte succes te gaan. De kans bestaat namelijk dat Norris die nu nog voor Mclaren in actie komt in 2021 de overstap maakt naar Mercedes.

 Het programma

De Formule 1 kalender staat voor 2020 al vast en de eerste wedstrijd staat gepland op 15 maart. De GP Australië formule 1 race is de eerste wedstrijd in het rijtje. De Grand Prix Australië is de afgelopen jaren steeds de start van het seizoen geweest in de Formule 1. Als de wedstrijd op 15 maart is geweest op het Albert Park Circuit is de eerste stand van zaken snel duidelijk. In elk geval is dan op te maken wat de kracht is van de teams die meedoen. Wie de race wil volgen, mag er vroeg bij zijn. De wedstrijd vangt aan om 06:10.

Er volgen daarna nog 21 GP races op in totaal vier verschillende continenten. De tweede race staat op 22 maart gepland in Bahrein en daarna volgt op 5 april Vietnam GP. Na de race op 19 april in China start op 3 mei Nederland het spektakel. Daar kijk je als fan van de Formule 1 natuurlijk zeker naar uit. Na de volgende races is op 30 augustus België aan de beurt. Dan is in elk geval duidelijk of een van de favorieten een sterke koppositie heeft. Pas op 29 november in Abu Dhabi is er een coureur die zich wereldkampioen F1 van 2020 mag noemen.