Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Grote corona-uitbraak in Iran, buurlanden nemen maatregelen

Na China lijkt Iran het grootste probleem met het coronavirus te hebben. Er zouden al 50 mensen zijn overleden aan het virus.

Grote corona-uitbraak in Iran, buurlanden nemen maatregelen

Coronavirus

De Iraanse overheid doet schimmig over het aantal mensen dat is besmet met het coronavirus en geeft geen exacte cijfers. Ook gaf het voor het eerst toe dat er iemand aan het virus overleden op 19 februari, terwijl het eerste dodelijke slachtoffer van de ziekte op 13 februari was volgens een parlementariër. Vooral de stad Qom zou er niet goed aantoe zijn. In totaal zou volgens de politicus het aantal doden de 50 al zijn gepasseerd. Volgens de cijfers van de overheid zijn het er twaalf.

Angst

In Iran wordt mensen aangeraden om niet te gaan reizen. Ook zijn een aantal universiteiten gesloten uit angst voor het coronavirus. Het land een tekort aan beschermende kleding, mondkapjes en desinfecterende gel voor medisch personeel, waardoor de behandeling tegen de ziekte nog moeilijker wordt.

Buurlanden

Ook landen om Iran nemen maatregelen. Zo hebben Turkije, Irak, Afghanistan, Armenië, Bahrein en Koeweit gesloten. Zij laten Iraniërs niet meer binnen.