doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Prijzen winkels mogelijk omhoog door coronavirus

Het coronavirus heeft niet alleen gevolgen voor de gezondheid, ook in de portemonnee kun je het wellicht gaan merken.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Prijzen winkels mogelijk omhoog door coronavirus

Coronavirus

Terwijl het coronavirus voet aan Europese bodem krijgt in Italië, neemt de toename van het aantal Chinezen met het virus af. Grote merken als Apple openen in China alweer een deel van haar winkels en het leven lijkt langzaam weer op gang te komen in het land. Ook verschillende fabrieken starten weer op, maar lang niet allemaal.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Hogere prijzen

Het eerder stilleggen van fabrieken heeft echter ook gevolgen voor Nederland. Sommige producten zijn niet op voorraad en door schaarste ervan worden ze ook in enkele gevallen duurder. Zo zijn bij webwinkel CoolBlue de prijzen van een aantal producten verhoogd, uit angst voor tekorten, meldt De Telegraaf.

Voorraden

Bedrijven proberen vanwege een mindere productie voorraden aan te leggen, maar toch is dit in sommige gevallen lastig. Doordat er minder uit China komt, sturen ook verschillende werknemers in Nederland hun personeel naar huis. Dit doen ze door middel van een gedeeltelijke WW-uitkering die speciaal voor dit soort situaties is bedoeld. In totaal zou het nu gaan om 375 werknemers.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws