Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Alberto Stegeman: 'Reactie van Peter R. was respectloos'

Het was fittie gisteravond in RTL Boulevard: Peter R. de Vries noemde het programma van Alberto Stegeman 'flauwekul'. Dat was tegen het zere been.

Alberto Stegeman presenteert Undercover Nederland

Peter R. de Vries

Een situatieschets: Peter R. de Vries en Alberto Stegeman zaten gisteren allebei aan de desk van RTL Boulevard. Die eerste als vast panellid, die tweede vanwege zijn recente veroordeling voor het plaatsen van een nepbom bij Defensie. De twee kwamen in een verhitte discussie terecht toen De Vries verkondigde dat hij Undercover Nederland, het programma van Stegeman, maar 'flauwekul' vond. Volgens hem versloeg Stegeman 'schijnnieuws' en kon De Vries 'iedere dag wel zo'n uitzending met een pasje op Schiphol' maken.

Ekdom in de morgen

Stegeman was daar zichtbaar niet blij mee, en ventileerde zijn ongenoegen vanochtend tijdens de radioshow van Gerard Ekdom. Die vroeg hem een reactie te geven, waarop Stegeman aangaf de opmerking van Peter R. de Vries 'respectloos' en 'oncollegiaal' te vinden. Kritiek is prima, maar hij vond het niet fair tegenover de tijd en moeite die zijn team in zo'n aflevering steekt:

 “Wat je niet moet doen, is een beetje de onderzoeken die wij doen klein maken. Dat is gewoon onterecht. Daar zit heel veel tijd in en dat gaat echt niet vanzelf. Je moet niet het team daar een beetje mee belachelijk lopen maken. We hebben daar medewerkers drie maanden aan het werk gehad, dat heeft ontzettend veel tijd gekost. Ik vond het een beetje oncollegiaal en respectloos.”