doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Robert Woei: afspraak met de dood

In november 2008 werd de 45-jarige Robert Woei opgerold in een zeil aangetroffen in het Belgische Merksplas.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Robert Woei: afspraak met de dood

Drie weken eerder was hij voor een afspraak naar Bavel gereden, waar hij een ontmoeting zou hebben met de beruchte woonwagenbewoner Johnny G. Maar de Brabander zegt niet te weten wat er met Robert is gebeurd. Wie zit er dan wel achter de moord? Het Rotterdamse coldcaseteam zette de zaak op de nieuwe coldcasekalender en gaat op zoek naar antwoorden.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Het is maandag  20 oktober 2008, even voor 13.30 uur. Een droge, maar koele dag met af en toe een flets zonnetje. Voor de ingang van metrostation Hoogvliet in Rotterdam komt een blauwe Suzuki Baleno tot stilstand. Achter het stuur zit de 45-jarige Rotterdammer Robert Woei. Hij is hier om zijn vrouw af te zetten. Een alledaags tafereeltje, zo vlak voor een station. Een kus, een groet, een auto die verder rijdt. Terwijl de vrouw naar de ingang loopt zet de Baleno koers richting de A15, om vervolgens via de A16 naar Bavel te rijden. Want Robert heeft daar onder de rook van Breda een afspraak. Met ene ‘Sjonnie’, zo weet zijn echtgenote, iemand van het plaatselijke woonwagenkamp. De mannen zouden samen naar Antwerpen gaan. Waar de afspraken over gaan weet Roberts vrouw niet. De rustige Robert is niet zo spraakzaam.

Station Hoogvliet (Google Maps)

Een paar uur later. De wijzers van de klok schuiven langzaam richting 17.00 uur, als de echtgenote haar man even belt. Ze krijgt geen gehoor. Dat is vreemd, maar nog niet heel verontrustend. Misschien is Robert even druk, of heeft hij andere redenen om niet op te kunnen nemen. Maar als de vrouw ’s avond opnieuw belt en hoort dat het toestel is uitgeschakeld, slaat de paniek toe. Dit is niets voor Robert weet ze. Als echte familieman, gek op vrouw en kinderen, laat hij normaal gesproken altijd wel van zich horen. Omdat de Rotterdamse het niet vertrouwt besluit ze samen met haar dochter op onderzoek uit te gaan.

Uitermate nerveus

Via via komen ze terecht op een woonwagenkamp in Bavel. Bij ‘Sjonnie’, die in werkelijkheid John G. blijkt te heten. De 25-jarige Brabander is een bekende in het criminele circuit die vooral actief is in het drugsmilieu. Een zware jongen. Maar dat schrikt Roberts vrouw en dochter allerminst af. Híj was de man met wie Robert had afgesproken, dus híj moet dan ook maar eens vertellen waar Robert is gebleven. G. reageert uitermate nerveus en afhoudend. Het klopt dat er een afspraak was geweest met iemand in Antwerpen, zo wil hij nog wel toegeven, maar die partij had eerder die dag afgezegd. De Brabander had Robert die middag heel even gezien, maar wat er verder met ’m was gebeurd, dat moesten ze niet aan hem vragen.

Als de vrouwen even later het kamp verlaten zijn ze niet veel wijzer geworden. Maar het gevoel dat er iets niet klopt is door het verdachte gedrag van Johnny G. alleen maar sterker geworden. Het zou normaal zijn geweest als G. enige ongerustheid had getoond en de dames had aangeboden te helpen zoeken, of op z’n minst een beetje rond te bellen. Maar niets van dat al. Op woensdag 22 oktober, Robert is dan twee dagen weg, doet zijn vrouw officieel aangifte van vermissing.

Lees het in Panorama

Dit is een voorstukje uit het blad. Wil je het hele verhaal van Henk Strootman over Rober Woei lezen? Bestel de nieuwe Panorama dan HIER, of haal 'm in de winkel.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws