doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Vlaamse vrouw dood door overdosis drugs in wijnfles

Een Vlaamse vrouw overleed december vorig jaar nadat ze één slok rode wijn had gedronken. Wat bleek: er zat een dodelijke hoeveelheid MDMA en MDA in de fles wijn.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Er zat een overdosis MDMA in de wijn

Eén slok

De 41-jarige vrouw uit Puurs in Vlaanderen, werd vorig jaar december onwel nadat ze een slok rode wijn had genomen. Een getuige laat weten dat de vrouw de rest van de fles wijn door de gootsteen had gespoeld, omdat hij 'slecht smaakte'. Vlak daarna verloor ze het bewustzijn en werd ze met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar ze na vijf dagen overleed. Uit het bloedonderzoek bleek dat ze een dodelijke hoeveelheid drugs, MDMA en MDA, binnen had gekregen, terwijl ze geen harddrugs gebruikte.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Wijn gemanipuleerd

Op dit moment is de enige logische verklaring dat er een dodelijke hoeveelheid drugs in de fles wijn heeft gezeten. Dit lijkt te worden bevestigd doordat de kurk die in de fles wijn van de vrouw zat, niet de originele kurk was. Het betrof namelijk een fles rode Merlot-Cabernet Sauvignon van het Nederlandse merk Black & Bianco, die een zwarte kurk met hun logo erop gebruiken. De kurk die in de fles wijn van de vrouw zat was een standaard wijnkurk.

De betreffende wijnfles (Foto: Parket Antwerpen)

Nederlandse wijn

De eigenaren van het wijnmerk Black & Bianco zijn in shock. Ze laten weten 'enorm geschrokken en ontdaan te zijn' en hun gedachten gaan uit naar de nabestaanden van de vrouw. Ze zijn ervan overtuigd dat er met de fles wijn geknoeid is nadat die door hun voorraad verlaten heeft. Ze gaan alsnog hun hele voorraad controleren, maar vanwege het feit dat de kurk afweek van de kurk die zij in productie gebruiken, is het logischer dat er achteraf met de fles wijn geknoeid is.

Waarschuwing

Volgens de Antwerpse politie is er op dit moment maar één fles met drugs erin bekend. Wel waarschuwt de politie om uit te kijken naar flessen van dit merk waarvan de kurk afwijkt. Wie zo'n fles tegenkomt, dient direct de politie in te lichten. Hieronder foto's van de afwijkende kurk en de originele kurk.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');
De gemanipuleerde kurk (Foto: Parket Antwerpen)
De originele kurk (Foto: Parket Antwerpen)

 

Laatste nieuws