Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Willem II gaat ondanks coronavirus voorlopig gewoon door

Het was gisteren de dag waarvan je wist dat die zou komen: het eerste coronageval in Nederland. Een man uit Loon op Zand is besmet met het virus. Dat wierp vraagtekens op over het doorgaan van Willem II.

Willem II gaat ondanks coronavirus voorlopig gewoon door

Willem II

Willem II speelt vanavond tegen FC Groningen in Tilburg. Laat dat nu net de stad zijn dat dichtbij het eerste coronageval in Nederland ligt. Een voetbalwedstrijd is natuurlijk een evenement waar meer dan tienduizend man dicht op elkaar in het stadion zit. Mocht er iemand besmet zijn met het virus, dan is het op die plaats makkelijk overdraagbaar.

Beslissing

Tot nu toe lijkt de wedstrijd gewoon door te gaan. De overheidsinstanties kunnen echter op elk moment ervoor kiezen om de wedstrijd alsnog af te gelasten. De KNVB heeft contact met de overheid en houdt ook beide clubs geïnformeerd.

Italië

In Italië werd eerder besloten om wedstrijden in Milaan zonder publiek te laten spelen uit angst voor het coronavirus. In het noorden van Italië zijn honderden mensen besmet met het virus. Dat zijn natuurlijk andere getallen dan die tot nu toe enige in Nederland.

Coronavirus

De patiënt zelf ligt nu in het TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg in quarantaine. Volgens zijn familie maakt de patiënt zich geen zorgen. “Het is een nuchtere man die niet bang is voor een griepje,” zegt een familielid tegen Hart van Nederland. Hij hoopt er weer snel bovenop te komen. Wel vierde hij carnaval in Loon op Zand, wat natuurlijk voor meer besmettingen heeft kunnen zorgen. De GGD onderzoekt nu met wie precies hij in contact is gekomen.