Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Politie voorkomt liquidatie John van den Heuvel

Misdaadverslaggever John van den Heuvel wordt al langer zwaar beveiligd. En dat is niet voor niets blijkt wel. Een 31-jarige man wilde een aanslag op de journalist plegen.

Politie voorkomt liquidatie John van den Heuvel

Dat meldt De Telegraaf. Meteen na de arrestatie van de man is John van den Heuvel door het Openbaar Ministerie geïnformeerd over de gang van zaken.

Tip

De politie kwam de man op het spoor door een tip bij Team Criminele Inlichtingen (TCI). Aan de TCI liet de tipgever weten dat voor afgelopen jaarwisseling een liquidatie op Van den Heuvel moest plaatsvinden. Vervolgens stuurde de politie een observatieteam op de verdachte af om hem te volgen. Uiteindelijk deed de politie een huiszoeking bij de man waarom het ging en daar werd een raketwerper aangetroffen. Die zou hij mogelijk hebben willen gebruiken voor de moordaanslag.

Voor de rechter

De verdachte staat vandaag voor het eerst voor de rechter. Bij onderzoeken naar motorclub Clash Wagoh, die een raket afvuurde op het gebouw van Panorama, en bij Ridouan Taghi is al eerder informatie binnengekomen op het plannen van een aanslag op John van den Heuvel. Tijdens de rechtszitting wordt mogelijk meer duidelijk over mogelijke verbanden tussen Taghi, de motorclub en de verdachte in deze zaak.

John van den Heuvel

Van den Heuvel laat aan de krant weten dat hij behoorlijk is geschrokken door de moordplannen op hem. “Als dan bij het onderzoek naar die tip ook nog een raketwerper wordt gevonden, slaat de schrik je om het hart.”