Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Aantal corona-besmettingen stijgt steeds harder: 121 nieuwe gevallen erbij

Het aantal corona-besmettingen in ons land stijgt steeds harder: vandaag werd bekendgemaakt dat er 121 nieuwe besmettingen bij zijn gekomen.

Volg de richtlijnen van het RIVM op om besmetting te voorkomen

Aantal besmettingen stijgt

Sinds het coronavirus op 27 februari voor het eerst in ons land opdook gaat het hard met het aantal besmettingen. Op 4 maart waren er in totaal 38 mensen besmet. Op 8 maart waren dit er al 144 (waarbij er die dag 77 nieuwe gevallen bijkwamen). Inmiddels is het 11 maart er zijn er in totaal iets meer dan 500 besmettingen in Nederland (waar we vanaf weten). Vandaag werd bekend dat er 121 nieuwe besmettingen bij zijn gekomen. Het aantal besmettingen stijgt dus explosief.

Brabant

De meeste besmettingen vinden plaats in de provincie Noord-Brabant. Van de 503 besmettingen bevinden 223 gevallen zich in Noord-Brabant. Groningen lijkt tot dusver de enige provincie te zijn waar het virus (nog) niet is opgedoken, terwijl men zich juist zorgen maakte over de Groningers. Deze week keerde studentenvereniging Vindicat namelijk met 900 man terug van een ski-vakantie in Noord-Italië. In Brabant worden tot nader orde alle grote evenementen afgelast om de kans op verspreiding zo veel mogelijk te beperken.

Italië

Noord-Italië verkeert op dit moment in een crisissituatie. Daar kwamen in één dag bijna 1000 nieuwe besmettingen bij, en steeg het aantal doden binnen een dag van 463 naar 631. De gezondheidszorg draait overuren en de situatie lijkt zich (nog) niet te stabiliseren. In Nederland is nog geen reden tot paniek, en het RIVM roept op hun richtlijnen te volgen. Die vind je hier. Belangrijk is wel dat men deze richtlijnen écht opvolgt. Er is geen reden tot paniek, maar de situatie moet wel serieus worden genomen. Of zoals op Twitter werd gezegd: "Er is op dit moment geen plaats voor burgerlijke ongehoorzaamheid. Alleen samen kunnen we verspreiding in de kiem smoren."