doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Liesbeth List (78) overleden

Zangeres Liesbeth List is op 78-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de familie bevestigd aan de NOS.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Liesbeth List (78) overleden

Dementie

List leed al langere tijd aan dementie, door littekenweefsel in haar hersenen naar aanleiding van een letsel uit het verleden. De afgelopen tijd verbleef zij in een verzorgingstehuis in Soest. De Telegraaf schreef vorig jaar nog een artikel over hoe List als gevolg van haar verergerende dementie een geïsoleerd bestaan leidde. 

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Chansons

In 2017 beëindigde ze dan ook om die reden haar indrukwekkende carrière. Haar laatste optreden was op een bijeenkomst van de CPNB. Ze zong toen Non, je ne regrette rien van Edith Piaf, naar aanleiding van de musical Piaf waarin zij de hoofdrol vertolkte.

Dit is het genre waar List in schitterde: chansons. Ze trad op met Charles Aznavour en haalde een gouden plaat met het repertoire van Jacques Brel. Maar haar grootste samenwerking was natuurlijk met Ramses Shaffy, met wie ze jarenlang optrad en de hit Pastorale scoorde.

Crematie

List zal in een kleine kring worden gecremeerd. "Veel mensen kennen mijn moeder als de enigszins mysterieuze dochter van een vuurtorenwachter op Vlieland, de chansonnière die zong met Brel, Aznavour en Shaffy”, zegt haar dochter Elisah tegen de NOS. "Voor ons was ze in de eerste plaats een bijzondere en lieve moeder, grootmoeder en schoonmoeder. We hebben mijn moeder een afscheid kunnen geven omringd door haar dierbaren.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws