doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Trouwstoetmepper blijft nu wél vastzitten

De voorlopige hechtenis van trouwstoetmepper Shahid B. is gisteren verlengd door de rechtbank.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Trouwstoetmepper blijft nu wél vastzitten

De rechters lieten trouwstoetmepper B. eerder om onverklaarbare redenen vrij, maar hij werd een dag later alweer aangehouden omdat hij zich niet aan de voorwaarden voor zijn vrijlating hield.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

In augustus vorig jaar liep het volledig uit de hand bij de bruiloftsstoet van een Marokkaanse familie. Een van de gasten, Shahid, B., vond het nodig om een agent die de toeterstoet tegenhield knock-out te slaan

Na een vrij lange periode werd B. aangehouden. Hij verstopte zich op dat moment onder het bed van familieleden. In verband met de coronacrisis werd de inhoudelijke behandeling van de zaak onlangs uitgesteld, en toen dacht de rechtbank dat het geen kwaad kom om B. op vrije voeten te stellen. Hij kreeg daarbij onder andere de voorwaarde mee dat hij geen drugs mocht gebruiken.

B. bewees echter al meteen dat hij gewoon binnengehouden moet worden: hij zat daags na zijn vrijlating bij de bruidegom. Dat was op zich geen probleem, maar de vier joints die hij op dat moment gerookt had wel. Het openbaar ministerie gebruikte die omstandigheid dan ook als reden om nu te vorderen dat B. gevangen blijft: "Alleen een kliniek met een slot en een hek eromheen past bij hem. Daar kan aan zijn forse verslaving en zijn persoonlijkheidsproblemen worden gewerkt."

De rechter ging mee en verlengde de voorlopige hechtenis. U bent weer een beetje veiliger op straat.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws