Red Bull: 'Formule 1-seizoen kan met GP Oostenrijk starten'

Red Bulls opperadviseur Helmut Marko, de 'ontdekker' van Max Verstappen, denkt dat er grote kans is dat het Formule 1-seizoen eindelijk een startdatum kan krijgen.
Red Bull wil in Oostenrijk starten

En die datum zou zijn: 5 juli. Op die dag kan de Grand Prix van Oostenrijk verreden worden. Maar verwacht geen feest zoals vorig jaar: publiek is niet welkom.

Red Bull Ring

Red Bull is niet alleen eigenaar van Red Bull Racing en Scuderia AlphaTauri, het sportdrankmerk bezit ook het circuit in Spielberg. Deze voormalige Österreichring die nu Red Bull Ring heet, kan in juli het toneel worden van de (her)start van het Formule 1-seizoen.

Volgens strateeg Helmut Marko wordt er hard aan gewerkt om de race in Oostenrijk te laten plaatsvinden. Tegen de omroep ORF zei Marko: "Met de bondsregering [van Oostenrijk] wordt een catalogus van maatregelen uitgewerkt om te bepalen onder welke voorwaarden een Grand Prix - een Grand Prix zonder toeschouwers, een zogenaamde spookrace - kan plaatsvinden." De Le Mans-winnaar van 1971 vervolgt: "We zijn vol van hoop. De voortekenen lijken erop te duiden dat er een grote kans is dat het lukt."

Dubbele race?

Als de regering meewerkt en de teams allemaal toch in Oostenrijk zijn, wil de Formule 1 meteen even doorpakken. De kans bestaat derhalve dat er op woensdag 8 juli meteen nog een race wordt verreden. Als iedereen er toch al is, kan op dinsdag meteen een kwalificatie gereden worden, waarna de dag erna de race is. Dan is het seizoen meteen goed op streek en kan er nog gered worden wat er te redden valt.

Ook voor de Grand Prix erna, in Silverstone, zijn plannen om twee keer te racen. Eveneens zal daar naar verwachting geen publiek welkom zijn.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f2de96d58459', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws