doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Coronacrisis: Amsterdam neemt zeventig taxi's in beslag

De sterke arm der wet gaat duidelijk niet soepeler met de regels om tijdens de coronacrisis. Dat bewees Amsterdam gisteren door 70 taxi's in beslag te nemen.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
De politie Amsterdam nam gisteren 70 taxi's in beslag

In het Westelijk Havengebied zijn gisteren zeventig taxi's in beslag genomen. De chauffeurs hadden de auto's gestald omdat er geen werk is.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Taxi's geschorst

Wie zijn auto schorst moet die ergens anders dan op de openbare weg parkeren. Zeventig taxichauffeurs hadden hun wagens in het Amsterdamse Westelijk Havengebied geparkeerd en geschorst. Op die manier kunnen de taxichauffeurs hun dure taxiverzekering tijdelijk stopzetten.

In beslag genomen

De plaats waar de auto's stonden was echter wél openbare weg. Daarom hebben handhavers van de gemeente Amsterdam alle zeventig taxi's in beslag genomen. Want tijdens de Coronacrisis doen we alles samen voor elkaar. Behalve als je als taxichauffeur op het moment geen geld kan verdienen, je bedrijfsmiddel uit armoede moet schorsen en ineens moet bedenken waar je die zo veilig mogelijk kan parkeren. Op privéterrein. Dan dient er snel actie te worden ondernomen, want laten we vooral diegenen die al getroffen worden door de coronamaatregelen ook nog eens hun voertuig afnemen.

Weer verzekeren

De politie meldt dat de eigenaars veertien dagen de tijd krijgen om hun auto's weer te verzekeren en op te halen. Wat de kosten daarvoor zijn, wordt niet vermeld. En ja, uiteraard weet iedereen wat de regels zijn, en wat de taxichauffeurs hebben gedaan mag inderdaad officieel niet, dat klopt. De gemeentelijke handhavers staan dus in hun recht. Maar toch: die taxi's zijn niet per ongeluk of voor de lol werkeloos langs de weg gezet. Dat is op dit moment blijkbaar pure noodzaak. En dat is gewoon best wel schrijnend.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws