Door: Martijn Haas Fotografie: OV
Misdaad

Veel info over fatale steekpartij op Alaatin Kilic

Opsporing Verzocht roept getuigen op met aanvullende kennis te komen over het incident bij het Mercatorplein.

Het was een uitzinnige avond op en rond het Mercatorplein. Waar de rest van Amsterdam een kalme herfstnacht tegemoet ging, dansten en sprongen Marokkaanse voetbalfans hier in het rond. Hun land was gekwalificeerd voor het WK. Op zo'n honderdvijftig meter van het plein strompelde Alataan Kilic zijn dood tegemoet. Hij was gestoken met een mes bij de Admiraal Helfrichstraat, het verlengde van de Jan Evertsenstraat, achter het OLVG-West-ziekenhuis. Opsporing Verzocht had gisterenavond veel details over deze steekpartij. Er is een bedrag van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

Damesfiets

Het slachtoffer - Alaatin Kilic - fietst op zaterdagavond 11 november iets na 23.40 uur over de Doctor Jan van Breemenstraat in de richting van de Admiraal Helfrichstraat. Daar stopt hij even. Maar waarom is niet duidelijk. Als hij later op zijn damesfiets doorfietst naar de overkant van de straat - en even stopt op de hoek van het Dido Even Centre en de KFC - is ook niet helemaal duidelijk waarom hij daar zijn fietstocht heeft onderbroken. Althans, de politie heeft wel enige aanknopingspunten maar wil graag 'precies' weten wat daar de reden van was.

Crimescene bij het 'feestende' Mercatorplein

Ruzie

Een motoragent die even later over de Admiraal Helfrichstraat rijdt ter hoogte van de Kentucky Fried Chicken, ziet dan iets later een kreunende Kilic op zich afkomen. Die kan nog uitbrengen dat hij is gestoken na een ruzie. Niet lang daarna verliest hij het bewustzijn.


Worstelaar Herman 'No Neck' R. betrokken bij steekpartij (VIDEO)
Lees ook:
Worstelaar Herman 'No Neck' R. betrokken bij steekpartij (VIDEO)
Een 43-jarige man uit Purmerend is zaterdagochtend ernstig gewond geraakt door een steekpartij in zijn woonplaats. Een...

De 'derde man'

De politie pakt te midden van de feestvierende meute meteen een verdachte op. Dat gaat niet helemaal vanzelf. Er moeten politiehonden bij te pas komen. Maar toch. Hij zit nu vast. Alaatin kan als hij die motoragent aanspreekt, nog net naar een auto aan de andere kant van de straat wijzen en vertellen dat hij zojuist is gestoken door een van 'de jongens' die bij die auto stonden. Die auto is een Golf GTI op het parkeerterrein van het Reade-pand. Overigens heeft de bestuurder van die auto zichzelf later gemeld, maar er is ook nog een derde man die bij die auto heeft gestaan. Die is daarna spoorloos verdwenen, en hij wordt door de politie gezocht.

Alaatin kan als hij die motoragent aanspreekt, nog net naar een auto aan de andere kant van de straat wijzen en vertellen dat hij zojuist is gestoken door een van 'de jongens' die bij die auto stonden.

Wie weet er iets meer over die 'derde man? Wie kan de politie zeggen wie dit was, en wat zijn rol was in het conflict dat Kilic hoogstwaarschijnlijk zijn leven heeft gekost? Omdat er veel mensen aan het feesten waren hoopt de politie op iemand die een filmpje heeft gemaakt waarop mogelijk cruciaal beeld staat, dat helpt deze zaak helemaal op te lossen.