Door: Martijn Haas Fotografie:
Misdaad
2

Politie houdt Omar L. aan voor liquidatie Chahid Yakhlaf

Panorama heeft deze week een retespannend coververhaal over de liquidatie op Chahid Yakhlaf, in 2015. U weet wel, de vak...

Panorama heeft deze week een retespannend coververhaal over de liquidatie op Chahid Yakhlaf, in 2015. U weet wel, de vakantiepark beschieting rond oud en nieuw - anderhalf jaar geleden - waarbij de bekende Mocro-crimineel Yakhlaf het loodje legde. Een controversieel figuur, die Yakhlaf, die in meerdere vetes betrokken was. Hij wordt gerekend tot de groep rond Houssine A. en Benaouf A.

Chahid werd op Oudjaarsavond 2015 doodgeschoten bij camping Maaszicht in Kerkdriel. Hij zat daar ondergedoken, omdat hij al vreesde voor zijn leven. In november 2014 was Chahid ontsnapt aan een moordaanslag in Almere.

Parool-scribent Paul Vugts tekende het voor ons op. Hij komt 'as we speak' net nu we 'in de winkel liggen' ook nog even met de kers op de taart: de politie heeft Omar L. aangehouden als vermoedelijke opdrachtgever voor deze liquidatie. Zie het Parool vandaag. Dat heeft officier van justitie Aidan van Veen woendsgmiddag - net dus - gemeld op een inleidende zitting in de strafzaak tegen de schutters Hicham M. en Mohammed H.

L. zou via encrypte PGP-Blackberries (Pretty Good Privacy) contact hebben onderhouden met de vermoede schutters hebben onderhouden.

Vugts schrijft: "Zelf was Omar L. waarschijnlijk het doelwit van de schutters die op 13 juli 2014 bij vergissing de onschuldige huisvader Stefan Regalo Eggermont doodschoten in zijn Fiat Punto, toen hij die parkeerde na een avond voetbal kijken."

Omar L. is ook een broef van Youssef L., die op 29 december 2012 al was geliquideerd in de Staatsliedenbuurt. Ook de broers L. golden  - net als Chahid Yakhlaf - als vertrouwelingen van Benaouf A..

Het  onderzoek naar Omar L. is gaan lopen toen de recherche 'gekraakte' telefoongegevens in handen kreeg. Justitie heeft in een groot aantal onderzoeken gecodeerde telefoongegevens laten onderzoeken, waarbij toestemming is verleend door de Canadese autoriteiten. Het is in dit land dat de hosting van het door criminelen veel gebruikte pgp-netwerk plaatsvond.

Lees er meer over in de Panorama die vanmiddag, danwel morgen in de schappen bij uw favoriete kiosk ligt.