Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wat gaat de cryptomarkt in 2021 doen? 

In 2020 heeft de cryptomarkt een sterke groei gemaakt. Meerdere analisten hebben verwachtingen uitgesproken dat dit zal blijven doorgaan in 2021. Op dit moment heeft de volledige cryptomarkt een waarde van 575 miljard euro. Dit is verder onderverdeel in meer dan 7.600 verschillende cryptomunten. Hoe gaat de cryptomarkt in 2021 bewegen?

Wat gaat de cryptomarkt in 2021 doen? 

Uit de cijfers van 2020 blijkt dat munten als Bitcoin en Ethereum veel veerkracht hebben. Dit komt doordat er een grote interesse in de twee munten is. Het aantal grote investeerders, beleggers en traders is dan ook gegroeid het afgelopen jaar. Wat is hier de reden van? In maart heeft de cryptomarkt een enorme dreun gekregen. De prijzen zijn gaan kelderen en dat betekent dat meerdere mensen op deze kans sprongen. Sinds dat moment is de koers van Bitcoin meer dan 3x in waarde gestegen.

Institutionele investeerders

De sterke groei heeft met name te denken aan grote investeerders. Deze zorgen namelijk voor een hoog handelsvolume vergeleken met particuliere traders. Het gevolg is dat met minder handelaren de koersen nog steeds omhoog gaan. Voor 2021 worden er dan ook verschillende ontwikkelingen veracht door de groei van deze institutionele investeerders. Mocht het bijvoorbeeld gebeuren dat Bitcoin op een beurs als Nasdaq wordt aangeboden, dan zal de waarde van deze munt nog verder toenemen.

Het idee kan klinken als iets wat nog ver weg is. Toch lijkt het niet zo, PayPal heeft namelijk een aankondiging gedaan dat zij Bitcoin willen gebruiken als een betaalmiddel. Dit betekent dat alle PayPal gebruikers makkelijk toegang hebben tot het gebruik van de Bitcoin. Ook winkels krijgen hierdoor de mogelijkheid om gebruik te maken van Bitcoin.

Komt er een ETF voor de Bitcoin?

Al jaren hopen traders en beleggers naar een ETF speciaal voor Bitcoin. Dit maakt het voor beleggers namelijk interessant om naast aandelen ook Bitcoin te kopen. Tot op heden zijn alle aanvragen voor een ETF afgewezen. Experts geven aan dat een ETF voor Bitcoin kan zorgen voor een grote toename in waarde. Als de ETF er komt, dan zal het aantal investeerders drastisch toenemen.

Stablecoins pakken een aandeel

Wat is een stablecoin? Dit is een cryptomunt dat een gevestigde valuta is gekoppeld. Zo kan er een digitale munt in combinatie met de euro worden neergezet. De verwachting is dat stablecoins een toename in marktaandeel gaan krijgen. Op dit moment zijn Centrale Banken bezig met het onderzoek naar de stablecoin.

Blockchain groeit door

Het is moeilijk om vooraf vast te stellen welke cryptomunten het sterkst gaan toenemen. Wel wordt verwacht dat 2021 in potentie een zeer goed jaar kan worden. Ook blockchain, de achterliggende technologie kan een opmars verwachten. Blockchain heeft zich inmiddels al verder uitgestrekt dan alleen in de crypto industrie. Na verwachting zullen we de Blockchain technologie dan ook meer gaan terug zien in nieuwe toepassingen.

Nieuws
  • Unsplash