Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wolter Kroes: 'Sommige vrouwen hebben er geen boodschap aan dat je gelukkig getrouwd bent'

Aan aandacht geen gebrek, aldus Wolter. Al heeft hij er tegenwoordig minder behoefte aan dan vroeger.

Kroes

Viva Hollandia, Ik heb de hele nacht liggen dromen, Niet normaal; zomaar een greep uit de hitjes van Wolter Kroes. De nummers maakten van hem een heuse BN'er, maar dat brengt natuurlijk de nodige verleidingen met zich mee.

Toch gedragen de meeste vrouwen zich keurig tijdens (en na) zijn optredens, vertelt de zanger tegen weekblad Story. "Ze weten dat ik al jaren heel gelukkig met Tessa ben." De twee zijn al 17 jaar bij elkaar en kregen samen een zoon- Kroes heeft daarnaast ook nog twee kinderen uit een vorig huwelijk.

'Het jagen is verdwenen'

Volgens Kroes wordt hij tegenwoordig meer 'als die familieman gezien'.

"Iedereen wil met me op de foto en er steekt niets achter. Het jagen is verdwenen", legt hij uit. "(...) Maar er zijn ook vrouwen die het toch proberen en me toe fluisteren of ik niet met haar mee kan. Die hebben er geen boodschap aan dat je gelukkig getrouwd bent."

Wolter gaat daar nooit op in, zegt hij. Wat ook helpt: zijn schoonvader is zijn chauffeur bij optredens. Bovendien heeft hij ook 'die behoefte niet meer'.

35 jaar

In een recent interview met Panorama blikt Wolter Kroes terug op de afgelopen 35 jaar - dat is hoelang de beste man al meeloopt in showbizzland.

Wolter: "Het is gewoon mijn ding: zingen, optreden en mensen vermaken. Natuurlijk is het de ene keer niet zo leuk als de andere. Dat kan ook weleens gebeuren, dat je in een feesttent staat en denkt: mijn God, ik sta in een hele verkeerde line-up, wat doe ik hier? Maar ik stond dit jaar ook op Pinkpop. Voor het eerst. Ik mocht met die gasten van Rowwen Hèze drie liedjes spelen. Dat zijn toch te gekke dingen? We staan op festivals. Elk weekend nu 10.000 man, 15.000 man."

Wat Wolter tegenwoordig vangt voor een optreden, hoe zijn grootste hits tot stand kwamen en hoe wijlen Def Rhymz ervoor zorgde dat hij werd bekogeld met bier, lees je in bovenstaand interview.

Entertainment
  • Story
  • NL Beeld / Patrick van Emst