Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gordon onthult details Dubai-conflict waardoor hij 50.000 euro boete moest betalen: 'F*ck you!'

Gordon kwam in de problemen in Dubai nadat hij een vrouw de huid volschold. In weekblad Privé legt hij uit waarom hij zo uit z'n plaat ging.

Gordon

In Dubai is alles beter, moet Goor gedacht hebben toen hij in 2021 naar de Verenigde Arabische Emiraten vertrok. De zanger was klaar met Nederland nadat hij slachtoffer werd van een gewelddadige beroving. "Ik denk als je dat één keer hebt meegemaakt in je leven, dat je vastgebonden wordt en beroofd, geschopt en geslagen, daar kom je nooit meer overheen", zei hij destijds in een Belgische spelshow. "In Dubai gaat je hand eraf, als je daar wat steelt. Het is veilig, het is mooi... het is veilig."

Zijn uitleg kwam hem op redelijk wat kritiek te staan. Zo is Dubai verre van een homovriendelijk oord en staan de Verenigde Arabische Emiraten sowieso niet bekend om hun mensenrechten. Maar goed, Goor pakte zijn koffers in en stapte op het vliegtuig.

Paspoort afgenomen en boete

Wat volgde was een stroom aan positieve berichten vanuit Gordons zonnige nieuwe woonplaats. Totdat naar buiten kwam dat de zanger na een scheldpartij in het vizier kwam van de lokale autoriteiten. In juli 2024 vertelde Goor in de podcast Borrelpraat dat hij 5 maanden 'vastzat' in Dubai. Zijn paspoort was afgenomen, zodat hij het land niet kon verlaten. Ook werd hij veroordeeld tot het betalen van 50.000 euro. Dit gebeurde nadat hij naar eigen zeggen 'Fuck you!' tegen een vrouw had geroepen. In Privé onthult de BN'er wat de aanleiding van de scheldpartij in Dubai was.

"Ik zat vast, kon geen kant uit, door een conflict met een vreselijke vrouw", aldus Goor in het weekblad. "Op de gang voor mijn appartement had ik gezellig mooie bloempotten neergezet. Op een dag zie ik haar deze weghalen."

Toen de zanger haar aansprak ging het mis.

"Ze zei: Dit is mijn gebouw. Dus ik: Ja, maar dit zijn mijn bakken. We kregen een discussie, waarbij ik tegen haar riep: Fuck you en mijn middelvinger opstak. Dat had ik niet moeten doen."

De vrouw deed vervolgens aangifte en Gordon moest zich maar liefst 15 keer melden bij een Dubaiaans politiebureau. De boete van 50.000 euro hoestte hij met frisse tegenzin op, maar het feit dat zijn paspoort werd ingenomen vond Goor misschien nog wel erger. "Dat was echt een hel", zegt de zanger daarover.

Blaricum

Tegenwoordig spendeert Goor weer veel tijd in Nederland, vooral omdat hij een nieuwe koffiezaak heeft geopend in Blaricum. Daarnaast kunnen alle Gordonfans vanaf 6 september kijken naar zijn spiksplinternieuwe realityserie Dit ben ik, Gordon. In eerste instantie was de zanger gepolst voor een show samen met Gerard Joling - de twee maakten in het verleden de zeer succesvolle Geer & Goor-shows - maar Joling had een te volle agenda. Laatstgenoemde krijgt overigens zelf ook een eigen tv-programma. Daarover is echter nog weinig bekend.

Entertainment
  • Media Courant
  • NL Beeld / Patrick van Emst