Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Panorama's winnaar en verliezer van de week

Elke week maakt Panorama een 'winnaar en verliezer van de week' bekend. Deze week: Ruud de Wild en Minh Nghia V. 

Ruud de Wild

De winnaar: Ruud de Wild

Eerst overkwam het Estelle Cruijff, vervolgens René van der Gijp, later Lil’ Kleine en nu is Ruud de Wild de volgende BN’er die het doelwit is geworden van overvallers die het op zijn horloge hadden gemunt. In zijn programma op Radio 2, De Wild in de middag, maakte de dj bekend dat hij is ontsnapt aan een overval.

Volgens hem werd hij in zijn auto, op weg naar zijn kantoor in Amsterdam, minutenlang achtervolgd. Toen hij eenmaal was gearriveerd en iets uit zijn auto wilde pakken, stond de man die hem achtervolgde plotseling achter hem. “Ik zag hem kijken naar mijn horloge.” De vermeende overvaller maakte, volgens De Wild, oogcontact met iemand in een geparkeerde auto, maar voelde zich betrapt en droop af. Wat voor horloge De Wild droeg, maakte hij niet bekend. Inmiddels draagt hij geen horloge meer.

De verliezer: Minh Nghia V.

Het gebeurt niet vaak dat een verdachte zélf vraagt om levenslang. Minh Nghia V. (51), die op de parkeerplaats van een winkelcentrum in Zwijndrecht zijn ex-vriendin neerschoot en haar moeder doodschoot, zei tegen de rechtbank dat hij hoopte dat hij nooit meer vrijkomt.

Maar zijn wens is niet ingewilligd: V. is veroordeeld tot dertig jaar gevangenisstraf. Omdat hij volgens de rechtbank geen plan heeft gehad om zijn ex-schoonmoeder om het leven te brengen (hij wilde juist zijn ex-vriendin doodschieten en zijn ex-schoonmoeder schoot haar te hulp), is er geen sprake van moord, maar van doodslag, waarvoor de maximale gevangenisstraf dertig jaar bedraagt. Dat hij liever levenslang had gekregen, is niet eens zo gek. Aangezien de in Vietnam geboren V. al jarenlang illegaal in Nederland woont, bestaat de kans dat hij na het uitzitten van zijn straf wordt uitgezet. Als bejaarde van rond de tachtig dus.

Misdaad
  • NL Beeld