Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Van Maruska voor de droom van álle vrouwen

In Panorama’s VanVoor, de langstlopende rubriek van Nederland, draagt een bijzondere dame (misschien wel je buurvrouw!) een sexy foto van zichzelf op aan een bijzonder iemand in haar leven of met een andere mooie reden. Deze week: Maruska Kockova (41) uit het Spaanse Dénia (“Tussen Valencia en Alicante aan de Costa Blanca!”).

Vanvoor

Maruska is visagiste, helpt als coach vrouwen om zich weer vrouw te laten voelen en doet veel krachttraining: “Dat is dan weer niet heel vrouwelijk, haha.”

“Op m’n twintigste kwam ik vanuit Tsjechië in Amsterdam terecht waar ik tien jaar heb gewoond en waar ik ook mijn man heb leren kennen. Ik heb gestudeerd, was vastbesloten om bij de Europese Unie of op een consulaat te gaan werken, maar toen mijn man vroeg of ik met hem mee wilde naar Spanje, gooide ik dat allemaal overboord. Dat is inmiddels alweer elf jaar geleden. Het leven is hier heel anders dan in Nederland. In Spanje zijn vrouwen nog echt vrouwen, in Nederland mag je dat vaak niet meer zeggen of laten zien, heb ik het idee. Dat vind ik toch gek. Ik ben trots op mijn mooie, grote rondingen en op mijn smalle taille, dus die verstop ik niet. Die vrouwelijke energie straal ik ook graag uit, al ben ik ook best traditioneel in die zin. Ik ben een zelfstandige vrouw die zelf de deur kan opendoen, maar ik vind het ook fijn als mijn man dat voor mij doet. Dat een man een man is en een vrouw een vrouw, begrijp je?”

‘Jaag je eigen droom na en geef nooit, maar dan ook echt nóóit op!’

“Dat is precies wat ik de vrouwen die ik coach ook meegeef, dat het heel normaal en belangrijk is om je vrouwelijkheid te tonen. Ik denk dat heel veel vrouwen dat wel willen, maar dat op de een of andere manier niet durven. Vrouwen die er bijvoorbeeld wel van dromen om sexy gefotografeerd te worden, maar die stap niet durven te zetten. Met deze foto wil ik tegen al die vrouwen zeggen: jaag je eigen droom na en geef daarbij nooit, maar dan ook echt nóóit op!”

Foto: toonen-wientjens.com
Haar & make-up: Jedidjah Kuijten

Entertainment
  • toonen-wientjens.com