Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bodybuilder Tibor Koppers doet aangifte tegen Rico Verhoeven wegens bedreiging

De twee kwamen elkaar tegen bij een vechtsportevenement in Amsterdam.

Rico Verhoeven

Ooit was het dikke mik tussen Koppers en en Verhoeven. De twee werkten samen aan het bedrijf High End Nutrition, dat onder meer voedingssuplementen verkocht. Poedertjes om van je vetrollen af te komen of een spierbundel te worden. Dat werk. Koppers was eigenaar, Rico de BN'er die het spul wel even aan de man zou brengen.

Die samenwerking was echter minder vruchtbaar dan de kickbokscarrière van Rico. Sterker, High End Nutrition ging keihard failliet, met een rechtszaak als gevolg. En de twee partijen zouden nog steeds mot met elkaar hebben wegens een financiële kwestie. Tegen Het Parool heeft Verhoevens manager Karim Erja gezegd dat Rico 'voor tonnen' is gedupeerd.

Vermeende bedreiging

Kortom, Verhoeven en zakenman en bodybuilder Tibor Koppers zijn allesbehalve vrienden op dit moment. Koppers heeft zelfs aangifte gedaan tegen Rico en zijn manager Karim Erja. Dit nadat de mannen elkaar op donderdagavond 30 mei tegenkwamen bij de opening van de tentoonstelling Martial Arts in het Wereldmuseum Amsterdam.

Koppers zegt daar ‘in een hinderlaag’ van Verhoeven te zijn gelopen. De kickbokser zou hem in een opslagruimte tegen een muur aan hebben gedrukt. Vervolgens zou Verhoeven hem minutenlang hebben bedreigd en uitgescholden.

"Met veel agressie, een ijskoude blik en het schuim op zijn kaken", aldus de bodybuilder, die naar eigen zeggen 'bang en extreem geïntimideerd' was.

Uit de aangifte van Koppers: "Karim zei: wij zijn nog niet klaar met jou. En Rico zei: op je knieën en excuses aanbieden!"

'Volop getuigen'

Verhoeven heeft nog niet gereageerd op de aangifte, maar zijn manager Erja wel. In zijn verklaring tegen Het Parool: "Rico heeft Koppers aangesproken en gezegd dat hij na zijn zakelijke fratsen op zijn minst fatsoenlijk sorry zou kunnen zeggen. Dat hij dan echt een vent zou zijn, in plaats van met een lach op zijn gezicht langs te lopen."

Volgens de manager is het ook onzin dat Verhoeven fysiek is geworden. De kickbokser zou zijn voormalig zakenpartner niet hebben aangeraakt en zelfs niet hebben bedreigd. "Er zijn volop getuigen die kunnen bevestigen wat is gebeurd en wat niet", aldus Erja.

Nieuws
  • Het Parool
  • NL Beeld / Regiofotografen