Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Seriemoordenaar 'De Varkensboer' Robert Pickton (74) mishandeld in cel: 'Bezemsteel door z'n hoofd'

Pickton werd in 2007 tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld wegens de moord op tientallen vrouwen. Op dit moment zou 'De Varkensboer' in levensgevaar verkeren doordat hij door een medegevangene flink te grazen is genomen. Nabestaanden van de slachtoffers reageren vol vreugde op het nieuws: 'Tranen van geluk.' 

Varkensstal

De inmiddels 74-jarige seriemoordenaar zou zijn aangevallen door een 51-jarige medegevangene met een bezemsteel. Dat meldt De Telegraaf. Pickton zit al jaren vast en verbleef in de streng beveiligde Canadese gevangenis Port-Cartier. Volgens de krant verkeert Pickton op het moment in levensgevaar. Dit zorgt volgens media voor blijdschap bij de nabestaanden van de slachtoffers van 'De Varkensboer'.

De seriemoordenaar is een van de meest gruwelijke onder de serial killers. Pickton zou in ieder geval 33 vrouwen om het leven hebben gebracht. Hun DNA werd destijds door de politie gevonden op zijn varkensboerderij.

Pickton zou de vrouwen - veel waren werkzaam als prostituee - hebben gedrogeerd, gruwelijk hebben mishandeld en uiteindelijk hebben vermoord. De vrouwen werden vervolgens gevoerd aan de varkens op de boerderij. Het 'mooie' vlees werd door de vleesmolen heen gehaald en verkocht aan lokale slagers, met als gevolg dat mensen uit de omgeving mensenvlees zouden hebben gegeten.

Undercoveragent

Op het terrein van Pickton werd van 33 vrouwen DNA aangetroffen, maar tegen een undercoveragent die zich voordeed als celgenoot zei de seriemoordenaar dat hij in totaal 49 vrouwen heeft vermoord. "Ik wou er vijftig van maken, een mooi rond getal. Maar toen werd ik slordig waardoor ik opgepakt werd."

Ook vertelde hij aan deze agent hoe hij soep dronk uit de schedels van de vrouwen en hoe de rijke mensen door hem mensenvlees hebben gegeten.

Reactie nabestaanden

De nabestaanden van de vrouwen reageren blij op de berichtgeving dat varkensboer Robert Pickton is aangevallen met een bezemsteel en in levensgevaar is. "Wat mij betreft, denk ik niet dat er zo'n kwaadaardig iemand op aarde zou moeten rondlopen. Ik heb tranen van geluk.", zei één van de nabestaanden tegen het Canadese CTV News.

Een ander laat weten dat ze een gat in de lucht sprong toen ze hoorde van de gebeurtenissen rondom de seriemoordenaar. En een derde nabestaande zei dat het haar niet verbaasde toen ze het nieuws te horen kreeg dat Pickton is aangevallen, aangezien ze in het verleden wel vaker heeft gehoord hoe medegevangenen een moordenaar mishandelen die gruwelijke dingen met vrouwen heeft gedaan.

De varkensboer is niet de eerste die door deze 51-jarige medegevangene werd aangepakt. De man zou al vaker andere gevangenen hebben aangevallen.

Misdaad
  • Adobe Stock