Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Onderzoek: zoveel procent van de Nederlanders meldt zich ziek om Oranje te zien op het EK

Leuk potje voetbal kijken en geen enkele verlofdag de prullenbak in, win-win? 

Oranjesupporter

*Foto ter illustratie

Het is bijna zover: het EK voetbal 2024. 'We zijn er weer bij en dat is primaaaa', dus hopelijk mogen we de hele zomer onze spelers aanmoedigen en kleuren de straten weer ouderwets oranje. Maar hoe moet het nou als Nederland in de middag speelt en je eigenlijk gewoon aan het werk moet? Snapchat deed onderzoek naar hoe ver mensen willen gaan om onze mannen aan te moedigen.

Drie verschillende opties

Goed om vast over na te denken, want de eerste wedstrijd van Nederland tegen Polen is toch echt om drie uur in de middag. Op zich geen heel groot probleem, want 16 juni valt dit jaar op een zaterdag. Voor veel mensen een gelukje, voor anderen die in het weekend werken balen. Maar, er zijn volgens het onderzoek van de populaire app Snapchat drie veel voorkomende opties om de wedstrijd toch te volgen: vrij vragen, streamen op werk of je ziekmelden.

En wat blijkt? Zo'n 21% van de Oranjesupporters neemt vrij om Nederland vanaf de bank of vanuit de kroeg aan te moedigen. Als dat geen echte supporters zijn, weten wij het ook niet meer.

Een ander deel van de Nederlanders wil stiekem in de gaten houden hoe het ervoor staat met Oranje op het werk. Zo checkt zo'n 54% van de supporters op werk de stand via het internet. Streamen op je telefoon is tegenwoordig dan ook simpel. Op zich nog redelijk onschuldig, als je je beseft dat een deel van sportliefhebbers (4%) zich simpelweg ziekmelden om de wedstrijd te zien en dit geven ze dan ook nog eens eerlijk toe. Of het slim is om dit toe te geven aan je werkgever is de vraag... Zou kunnen dat je dan wel de rest van het EK sowieso kan zien, omdat je geen baan meer hebt. Ook een optie natuurlijk.

Lifestyle
  • Snapchat
  • NL Beeld / Proshots