Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Update gijzeling Ede: gijzelnemer aangehouden, situatie is voorbij

De laatste gijzelaar verliet kort daarvoor ogenschijnlijk ongedeerd het pand.

gijzeling

De gijzeling die vanochtend plaatsvond in een café in het centrum van Ede, is inmiddels voorbij. Rond 12:30 verliet de dader het café en werd hij aangehouden door de politie. Kort daarvoor had de vierde en laatste gegijzelde het pand al verlaten.

Tegen 11.20 uur verlieten drie van de vier gegijzelde jongeren het pand, ogenschijnlijk in goede gezondheid. Ongeveer een uur later verliet ook de vierde gegijzelde het café. Kort daarna kwam een man in een bivakmuts naar buiten, hoogstwaarschijnlijk de gijzelnemer. Hij werd door politie verzocht op zijn knieën te gaan zitten en werd geboeid afgevoerd. Inmiddels heeft de burgemeester van Ede bevestigd dat de gijzelingssituatie definitief ten einde is.

De bizarre situatie ontvouwde zich in de vroege ochtenduren van vandaag in Café Petticoat in Ede. Vier jonge personen werden gegijzeld onder bedreiging van een gewapend persoon. De hulpdiensten werden omstreeks 6.30 uur grootschalig ingeschakeld, waardoor het gebied rond het café werd overspoeld met politie, specialistische diensten en andere hulpverleners. Ongeveer 150 huishoudens moesten uit voorzorg hun woningen verlaten.

Motief

Over het motief en de achtergrond van de gijzeling is nog weinig duidelijk. Wel laat de Politie Gelderland weten dat er op dit moment geen aanwijzingen zijn voor een terroristisch motief. Ook over de identiteit van de gijzelnemer is nog weinig bekend.

Misdaad
  • De Gelderlander
  • X