Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gijzeling in café in Ede: meerdere personen vastgehouden

In het centrum van Ede is een massale politieactie bezig wegens een gijzeling in een horecapand.

gijzeling

Politie en specialistische diensten zijn massaal uitgerukt wegens een gijzeling die momenteel plaatsvindt in het populaire café Petticoat in Ede. Er worden meerdere personen vastgehouden. Over een motief is nog weinig duidelijk.

Volgens de Gelderlander gaat het mogelijk om vier mensen die onder dreiging van wapens en explosieven worden vastgehouden. De politie heeft dit aantal nog niet bevestigd. Onder meer de Dienst Speciale Interventies (DSI) en de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) zijn ter plaatse.

Update: Op beelden is te zien dat verschillende mensen het horecapand zojuist hebben verlaten. De politie bevestigt dat het gaat om drie gegijzelden. De situatie is echter nog niet ten einde. Volgens de gemeente Ede is de gijzelnemer samen met een vierde gijzelaar nog aanwezig in het pand.

Motief

Over het motief van de gijzeling is nog weinig duidelijk. Wel laat de Politie Gelderland weten dat er op dit moment geen aanwijzingen zijn voor een terroristische achtergrond.

Een eerste melding over de situatie kwam vanochtend rond kwart voor 6 binnen bij politie. De situatie is dus al urenlang bezig. Vroeg in de ochtend werden zo'n 150 woningen in de omgeving ontruimd, en al snel werd een groot deel van het centrum afgezet. Mensen worden verzocht om binnen te blijven en niet te komen kijken.

Misdaad
  • De Gelderlander
  • Videostill