Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

OM eist 16 jaar tegen Hicham R: 'Ontvoering, vingers afknippen en drugshandel'

De beschuldigingen aan het adres van de 36-jarige Hicham R. zijn verschrikkelijk. Zelf zegt hij onschuldig te zijn.

Ontvoering

Afbeelding boven ter illustratie.

Vandaag hoorde Hicham R. een flinke straf tegen zich eisen. Justitie ziet de 36-jarige man het liefst de komende 16 jaar in een in de gevangenis achter tralies zitten. En daar heeft het OM een aantal hele goede redenen voor, mochten alle aantijgingen tegen R. waar zijn.

Ontvoerd, gemarteld en verminkt

De zaak tegen R. draait onder meer om een compleet uit de hand gelopen ontvoering in juni 2022. Een man uit België werd er toen van verdacht een partij drugs te hebben geript. Degenen die het doelwit waren van de vermeende diefstal, wilden daarom wraak nemen. Ze lokten de man vanuit België naar Eindhoven, om hem vervolgens te ontvoeren. Dat meldt de Telegraaf.

Maar daar stopte de nachtmerrie niet. Bij het slachtoffer werden twee van zijn vingers afgehakt, waardoor hij voor de rest van zijn leven verminkt is. Ook werden zijn voeten bewerkt met een hamer.

In de rechtszaal bleek vandaag niet alleen dat de politie denkt dat de mannen de verkeerde persoon hebben ontvoerd, maar ook dat de ontvoerders van tevoren al twijfelden of ze het juiste doelwit te pakken hadden. Dit zou allemaal blijken uit berichtenverkeer dat de politie in handen heeft. Uit die chats: "Als hij het gedaan had, had hij wel gepraat."

Hicham R.

De chats leidden de recherche na onderzoek naar Hicham R., die zelf zegt dat hij een dag voor de ontvoering werd geopereerd aan zijn been. Hicham kon er dus helemaal niet bij zijn geweest, zegt hij zelf. Hij zat immers in een rolstoel.

Daar heeft het OM echter geen boodschap aan, justitie houdt hem verantwoordelijk voor de ontvoering. Daarnaast liggen er nog een aantal andere verdenkingen tegen Hicham R. Zo zou hij zich schuldig hebben gemaakt aan drugs- en wapenhandel. Wanneer de rechtbank uitspraak doet in de zaak over de ontvoering en gruwelijke martelingen is nog niet bekend.

Misdaad
  • de Telegraaf
  • Adobe Stock