Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Profvoetballer Quincy Promes veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf 

De rechtbank in Amsterdam heeft Promes woensdag veroordeeld tot een celstraf van 6 jaar. De voetballer krijgt deze straf wegens zijn betrokkenheid bij de cocaïnesmokkel van ruim 1300 kilo.

Quincy Promes

Het OM eiste eerder een celstraf van negen jaar tegen de oud-Ajacied. Promes is bij geen enkele zitting aanwezig geweest. De voetballer verblijft al een tijdje in Rusland, waar hij tegenwoordig speelt bij Spartak Moskou.

Cocaïne

Eind januari 2020 zou er via de haven van Antwerpen zijn geprobeerd coke te smokkelen. De Telegraaf schrijft dat het om twee partijen van het witte poeder ging. De cocaïne zou zijn verstopt in zakken zeezout op een schip uit Brazilië. Er kon een partij van 650 kilo worden binnengehaald door de smokkelaars. Een tweede lading van zo'n 712 kilo werd door de douane onderschept.

De neef van de oud-Ajacied, Marylio V. uit Purmerend, wordt gezien als de medeverdachte in deze zaak. Hij kreeg woensdag te horen dat ook hij 6 jaar gevangenisstraf krijgt. Dit terwijl het OM eerder een celstraf van 8 jaar eiste.

Steekpartij op familiefeest

Het is niet de eerste veroordeling tegen de voetballer. Vorig jaar werd hij al veroordeeld tot een celstraf van anderhalf jaar wegens een steekpartij op een familiefeest. Promes stak op dit feest zijn neef in zijn knie. De zaak loopt nog in hoger beroep.

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat de oud-Ajacied zijn neef een schadevergoeding moet betalen. Hoe hoog deze vergoeding wordt, is nog niet bepaald.

Omdat Promes woonachtig is in Rusland is de kans klein dat de voetballer zijn opgelegde straf binnenkort uit zal komen zitten in Nederland. De Russische staat heeft immers geen uitleveringsverdrag met Nederland.

Misdaad
  • De Telegraaf, NOS
  • NL Beeld / Proshots