Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Deze Nederlandse schrijfster (37) staat nu naakt in Playboy

Merel van der Wouden (37) schreef zelfhulpboek Je bent het waard. Deze maand staat ze naakt in Playboy.

Merel

"Je bent het waard is een boek vol tips om sterker in je schoenen te staan. Toen het afgelopen zomer verscheen, hing het blootblad al snel aan de lijn om Van der Wouden te vertellen wat zij in ogen van de redactie waard was: een Playboy-shoot", schrijft hét blotemannenblaadje van Nederland in een persbericht

Aanvankelijk zei Van der Wouden nee omdat 'haar toenmalige vriend het niet wilde hebben'. Na wat wikken en wegen vond ze dat eigenlijk geen goede reden om het te laten. "Toen heb ik besloten er toch voor te gaan", aldus de schrijfster.

Houthakken in de regen

Wie de nieuwe Playboy koopt, ziet Van der Wouden schitteren op maar liefst tien pagina’s én op de cover. Het leek de makers een goed idee om Merel naakt hout te laten hakken in de regen omdat ze 'stoer én sexy' is.

"Ik wil me op mijn 90ste niet hoeven af te vragen wat er was gebeurd als ik bepaalde gemiste kansen wél had gegrepen. Geen what ifs. Ik wil gewoon elke keer denken: fuck it, ik heb het gedaan in het leven", verklaart de schrijfster. "Ik sta nu op mijn 37ste gewoon in de Playboy!"

Voor de coverfoto liet Van der Wouden zich inspireren door Cindy Crawfords iconische Playboy-shoot uit 1988.

Hoofdredacteur Niek Stolker, die er ook al voor zorgde dat Jaimie Vaes, Nicol Kremers en Judith Osborn op de cover prijkten, is blij met Merel. Dat is volgens hem 'een sterke, onafhankelijke vrouw die dankzij haar optreden in ons blad alleen maar meer bewonderaars zal krijgen'.

"Terecht", voegt hij daaraan toe, "want die vrouw is echt leuk – en ze kan nog schrijven ook."

Het februarinummer van Playboy ligt vanaf donderdag 1 februari in de winkels en is online te bestellen via tijdschrift.land.

Entertainment
  • Playboy
  • Playboy