Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Roy Donders op z'n vingers getikt: 'Mag niet spuiten'

Vorig jaar werd al duidelijk dat Donders dingen deed die wettelijk niet zijn toegestaan. Nu heeft de realityster officieel een tik op de vingers gekregen.

Roy Donders

De Brabander is tegenwoordig van alle markten thuis. Hij is niet alleen tv-persoonlijkheid, stylist en huispakkenontwerper, Donders runt ook een kliniek waar mensen die zichzelf niet mooi genoeg vinden behandelingen kunnen ondergaan om de boel strak te trekken.

Waarschuwing

Omroep Brabant (OB) kwam er vorig jaar echter al achter dat het reilen en zeilen van de kliniek niet helemaal in lijn was met de Nederlandse wetgeving. Fillers en andere injecties mogen immers alleen gedaan worden door een arts. En hoewel de arts Pascal Gyselinck enige tijd verbonden was aan Donders' kliniek, was dat op een gegeven moment niet meer zo. Daarna zette Roy de injecties gewoon zelf.

Toen de lokale omroep haar artikel publiceerde, reageerde Roy verbaasd. Hij had geen flauw idee dat alleen artsen injecties mogen zetten. "Donders liet zelf weten dat hij wel door wil gaan met het zetten van fillers", aldus Omroep Brabant. Volgens het mediaplatform vindt Roy zichzelf bekwaam genoeg en heeft hij naar eigen zeggen nog nooit klachten gehad.

Maar klachten of niet, Donders heeft nu officieel op z'n donder gehad van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, schrijft OB vandaag. Hij heeft een waarschuwing gekregen. Mochten er problemen blijven bestaan, dan volgt doorgaans een geldboete of andere sanctie. De website van Donders' kliniek is nog steeds offline en 'Meneer Huispak' laat weten dat zijn kliniek voorlopig gesloten blijft.

Niet vies van een ingreepje hier en daar

Roy Donders zelf is overigens ook niet vies van wat professioneel hak- en snijwerk. Donders in een interview met Beau Monde: "Op mijn 18de heb ik mijn oogleden laten doen en facings genomen. Vijf jaar later heb ik een voorhoofdlift en nog een ooglidcorrectie genomen. De facings bevielen niet goed, dus die liet ik weg- halen. In plaats daarvan heb ik kronen genomen. Vier jaar geleden heb ik een kinliposuctie gedaan, omdat ik het vreselijk vond dat het altijd leek alsof ik een dubbele kin had. Dat was niet helemaal goed gelukt, dus dat heb ik vorig jaar nog een keer laten doen. Ik heb toen ook een full body liposuctie, liposculptuur, lipolazer en J-Plasma laten doen. Van sporten hou ik niet, maar ik wilde wel een perfect strak lichaam. Dat kon ik op deze manier bereiken."

Tel daarbij op: een baardtransplantatie plus drie keer per jaar botox en injecties met zijn eigen vet, en je ziet er net zo fris uit als Roy. "Ik zie juist eindelijk mezelf als ik in de spiegel kijk. Ik ben gewoon ik", aldus de Brabander.

Nieuws
  • Omroep Brabant
  • NL Beeld / Arjo Frank