Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Slimme tips om je huis tijdloos opgeruimd te houden

Je huis een keer goed schoonmaken is één ding, maar het netjes en schoonhouden is een heel ander verhaal. Hoe komt het toch dat bij sommige mensen thuis het binnen twee dagen weer een zooitje is, terwijl het bij anderen veel langer netjes blijft? Dat heeft alles te maken met slimme dagelijkse routines die het een stuk makkelijker maken om je huis opgeruimd te houden.

slimme tips huis opgeruimd

Je huis een keer goed schoonmaken is één ding, maar het netjes en schoonhouden is een heel ander verhaal. Hoe komt het toch dat bij sommige mensen thuis het binnen twee dagen weer een zooitje is, terwijl het bij anderen veel langer netjes blijft? Dat heeft alles te maken met slimme dagelijkse routines die het een stuk makkelijker maken om je huis opgeruimd te houden. In dit artikel delen we een paar van die handige tips om je huis langer netjes te houden. Van het slim inzetten van een schoenenrek tot een dagelijkse keuken check. Dit scheelt veel tijd die je aan leukere dingen kunt besteden. Laten we beginnen!     

Schoenen in huis 

Nederland is best uniek met hoe vaak mensen binnen schoenen dragen. In Azië bijvoorbeeld, is dat echt ondenkbaar; daar blijven schoenen altijd buiten. Je vloeren thuisblijven veel schoner als je binnen geen schoenen draagt. Een goeie tip is ook om een schoenenrek aan te schaffen, zodat iedereen z'n schoenen netjes kan opbergen zodra ze uit zijn.

Ruim dagelijks kort op 

Een van de beste gewoontes die je kunt ontwikkelen met betrekking tot de woning netjes houden is spullen terugleggen op hun vaste plek na gebruik. Of dit nu gaat om keukengerei of vuile was, leg het meteen in de vaatwasser, terug in de la of in een van de wasmanden. Wij raden aan om twee of drie wasmanden te hebben om was gescheiden te houden. Ook is het slim om aan het einde van de dag voordat je naar bed gaat even een opruim rondje te doen van 10-15 minuten. Dit is vaak een stuk gemakkelijker te implementeren dan een keer per week 2-3 uur te moeten schoonmaken. Vaak heb je wel wat leukers te doen in je vrije weekend. 

Slaapkamer en badkamer 

Naast de woonkamer en de keuken zijn er natuurlijk ook nog de slaapkamer en badkamer die vies en rommelig kunnen worden. Met betrekking tot de slaapkamer raden we aan om elke dag in de ochtend even het bed op te maken. Dit hoeft niet heel uitgebreid en kost maar een minuut. Maar het maakt je gehele slaapkamer meteen een stuk netter. Probeer ook geen stapels kleding te creëren. In de badkamer wil je je handdoeken netjes ophangen en niet rond laten slingeren, zorg ook dat er genoeg opslagruimte is zodat je niet overal tubes tandpasta, zeep etc hebt rondslingeren. Doordat de badkamer vaak vochtig is, hecht stof zich sneller aan oppervlakten. Neem dus ook dagelijks even de wasbak af. Door de douchecabine af te drogen na gebruik voorkom je kalkaanslag. 

Lifestyle
  • Adobe Stock