Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nieuws rondom strafzaak tegen 'Bolle Jos', de meest gezochte man van Nederland

Van Jos Leijdekkers ontbreekt nog ieder spoor, maar ook zijn vader, moeder, zus en broer worden van allerlei kwalijke zaken verdacht. Bovendien heeft het OM besloten de vermeende Brabantse drugsbaron in juni te vervolgen. Of hij tegen die tijd nou gepakt is of niet.

Bolle Jos

Jos Leijdekkers alias 'Bolle Jos', 'Josje Breda', 'Holly' of 'El Presidente' staat al een tijdje bovenaan het verlanglijstje van meerdere opsporingsdiensten. De 32-jarige Brabander wordt gezien als leider van een criminele organisatie die op grote schaal coke zou invoeren via verschillende Europese havens. In korte tijd zou de Bredanaar zijn uitgegroeid tot een invloedrijke, internationale speler in de onderwereld. Ook wordt hij in verband gebracht met de verdwijning van Naima Jillal alias 'the Godmother of coke'.

Waar Leijdekkers is, weet niemand. Er zijn aanwijzingen dat hij zich in Turkije bevindt, maar hij zou ook in Dubai kunnen zijn, aldus de opsporingsdiensten. Feit is in ieder geval dat er een klopjacht gaande is naar 'Josje Breda'.

In juni vervolgd

Maar of ze hem vinden of niet, in juni begint de strafzaak tegen 'Bolle'. Mocht hij zich op dat moment nog steeds schuilhouden, dan wordt hij bij verstek berecht. In andere woorden: dan wordt de zaak behandeld en doet de rechter een uitspraak zonder dat Jos in de procedure is verschenen.

Appartement in Dubai en 2 Bentley's

Dat de zaak tegen Jos in juni start met of zonder Jos, werd vrijdag 12 januari duidelijk tijdens een inleidende zitting in de rechtbank in Rotterdam in de zaak tegen enkele familieleden van Jos Leijdekkers. Zijn vader moeder en zus worden verdacht van witwassen. Vader Joseph zou volgens justitie horloges hebben witgewassen, in het geval van Jos' moeder en zus zou het onder meer gaan om sieraden, twee Bentley's en een appartement in Dubai.

Opvallend detail: tijdens de zitting op vrijdagmiddag stelde de advocaat van Jos' moeder dat de politie haar op enig moment zou hebben gewaarschuwd dat haar leven in gevaar was.

"Ze heeft het niet serieus genomen en we willen van het Openbaar Ministerie weten of hier sprake is geweest van een methode om reacties uit te lokken", aldus de advocaat. Volgens hem is er niks gebleken van een dreiging. Mocht de vermeende waarschuwing inderdaad een tactiek zijn geweest van de politie, noemt de advocaat dat 'zeer kwalijk'.

Misdaad
  • Omroep Brabant, de Telegraaf
  • Politie