Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

OM: overleden 52-jarige man uit Leek had gering letsel, 18-jarige verdachte vrijgelaten

Het Openbaar Ministerie meldt dat de 52-jarige Bert Suurd uit Leek niet door geweld is overleden. De man raakte in de nieuwjaarsnacht betrokken bij een geweldsincident met een groep jongeren. De 18-jarige verdachte is inmiddels weer op vrije voeten.

Politie

Verschillende media meldden eerder dat het slachtoffer zwaar zou zijn mishandeld, nadat hij de groep aansprak op het gooien van vuurwerk naar zijn hond. De situatie zou dermate ernstig zijn geweest dat de man na thuiskomst aan zijn verwondingen overleed. Volgens onderzoek van het OM zit de zaak echter toch anders in elkaar.

Doodsoorzaak Bert Suurd onbekend

De NOS meldt dat uit het eerste onderzoek is gebleken dat de 'confrontatie op straat' niet heeft geleid tot de dood van de 52-jarige Bert Suurd. "Onderzoek aan het lichaam heeft uitgewezen dat er sprake is van gering letsel dat niet tot de dood heeft geleid. Een duidelijke doodsoorzaak kan niet gegeven worden", aldus het OM.

Volgens berichtgeving van RTL Nieuws is de politie nog bezig met het onderzoek naar de daadwerkelijke doodsoorzaak.

Getuigen

"Inmiddels zijn alle getuigen gehoord die ten tijde van het incident ter plaatse waren", aldus het Openbaar Ministerie. Onder deze getuigen vallen ook de andere jongeren uit het groepje van de 18-jarige verdachte. "De getuigen en de verdachte hebben zich meewerkend opgesteld en toonden zich erg onder de indruk van het overlijden van het slachtoffer. Ook zijn vele camerabeelden veiliggesteld en bekeken", schrijft het OM. Daarnaast zouden ook een aantal telefoons voor het onderzoek in beslag zijn genomen door de politie.

De 18-jarige verdachte uit Leek is inmiddels weer op vrije voeten. Wel blijft hij formeel verdachte in de zaak tot het onderzoek officieel is afgerond.

Misdaad
  • NOS, RTL Nieuws
  • NL Beeld / Regiofotografie