Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Video: vrouw overlijdt door vallende kerstboom

Het is natuurlijk een mooi gezicht, een kerstboom op een marktplein. Totdat de wind een rol gaat spelen.

Kerstboom Oudenaarde

In Nederland waaide het donderdag flink. Bij onze zuiderburen was dat niet anders. Rond 19:00 sloeg het noodlot toe op de kerstmarkt in het Belgische Oudenaarde. Door de stevige wind viel de reusachtige kerstboom van 20 meter hoog om en kwamen drie personen vast te zitten onder deze spar.

Eén van de getuigen was de 44-jarige Frederik Vercruysse. Hij heeft met andere omstanders geprobeerd de mensen onder de boom vandaan te halen. Frederik heeft samen met nog twee anderen de top van de boom omhoog geduwd. Andere omstanders kropen onder de 5000 kilo wegende naaldboom om de slachtoffers te redden. Dat schrijft het AD.

Alle slachtoffers raakten gewond door het incident. Zij werden naar het ziekenhuis gebracht. Twee van hen raakten lichtgewond en een 63-jarige vrouw raakte zwaargewond. Zij moest gereanimeerd worden, maar overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Eerdere problemen

Er waren eerder al veel problemen met de boom. Zo werd eerst een kerstboom met een dubbele stam geleverd. De boom die er woensdag stond was ook al een keer verzakt en stond toen scheef. De technische dienst van Oudenaarde heeft dat opgelost door de boom weer recht te zetten.

Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar de oorzaak van het incident. De brandweer heeft onder andere de onderkant van de kerstboom gecontroleerd. Ook is een veiligheidszone ingesteld op het plein. De kerstmarkt blijft voorlopig gesloten.

Bizar
  • AD, De Telegraaf
  • Videostill