Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dick Maas komt met vervolg op kaskraker Amsterdamned

Amsterdamned was een echte kaskraker in 1988, reden voor Dick Maas om meer dan 35 jaar later een vervolg te maken.

Opnames Amsterdamned

Dick Maas veranderde de Nederlandse filmindustrie door zijn Amerikaanse stijl van films maken. De filmmaker brak door met De Lift en Flodder. Ook Amsterdamned, met Huub Stapel in de hoofdrol, was een groot succes. In de film uit 1988 is er een psychopathische moordenaar actief rondom de Amsterdamse grachten. Stapel moest in de rol van rechercheur Erik deze seriemoordenaar weten te stoppen.

Vervolg

Nu werkt Maas aan een vervolg van de film die zich in de hoofdstad afspeelt. Soortgelijke plannen heeft de filmmaker overigens al eerder gehad. Begin jaren 90 had de filmregisseur het idee om een vervolg te maken dat zich in Rotterdam afspeelde. De werktitel daarvan was Rotterdoom.

Nu komt er dan daadwerkelijk een vervolg op de succesfilm van Maas. Dat maakten de producent Parachute Pictures, 2CFILM en Guess Who donderdag bekend. Deze zal zich, net als het eerste deel, afspelen in Amsterdam. In januari 2024 zullen de opnames beginnen. Huub Stapel zal wederom de hoofdrolspeler zijn.

Bekijk hierboven de trailer van het eerste deel.

Script

De filmmaker laat weten dat het onvermijdelijk was dat er een vervolg zou komen op de film. Hij heeft echter wel gewacht op een script dat het verhaal van het eerste deel zou overtreffen, en dat is er nu volgens Maas: "De film wordt nog spannender, spectaculairder en op sommige momenten bloedstollender dan zijn voorganger."

De makers van de film laten ook weten dat de grachten van de Nederlandse hoofdstad opnieuw rood kleuren: "Er is maar één man die het kwaad kan temmen en de strijd kan aangaan met een tegenstander die bovenmenselijke krachten lijkt te bezitten."

Amsterdamned II zal in 2025, het jaar dat de stad 750 jaar bestaat, over de hele wereld in première gaan. Of de andere acteurs uit het eerste deel terugkeren is nog niet bekend.

Entertainment
  • Hart van Nederland
  • NL Beeld / Album