Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert
Premium

Barbie figureert in slechte film

Het leven van Barbie, oftewel Samantha de Jong, is doorspekt met drama. Nadat ze al meerdere zelfmoordpogingen ondernam, is ze nu slachtoffer in een merkwaardige uitbuitingszaak. Wat heeft ze nu weer moeten doorstaan?

Barbie

“Gelukkig zitten ze wel allemaal vast,” vertelt Barbie in een TikTok-video. “Dat is een pak van m’n hart. In januari is er weer een rechtszaak, daar moet ik wel bij zijn. Dat is een beetje benauwd, omdat ik ze allemaal onder ogen moet komen.”

‘Ze’ zijn de mensen die haar seksueel en crimineel zouden hebben uitgebuit. “Wat cliënte heeft moeten doorstaan was enorm heftig en traumatisch,” zei haar advocaat, Sébas Diekstra. Dat kon er ook nog wel bij. Ooit was het leven nog zo onbezorgd toen ze met andere Haagse jongeren een zuipvakantie in Chersonissos beleefde en vervolgens BN’er werd, maar die tijd is allang voorbij. Depressies, verslavingen, abortussen, zelfmoordpogingen, uitgelekte seksfilmpjes; het houdt niet op, niet vanzelf.

Aan dat permanente drama wordt nu dus een extra hoofdstuk toegevoegd, onder invloed van een allesoverheersende drugsverslaving had hoofdverdachte Tony J. volledige macht over Barbie. Volgens de verdenking werden naaktfoto’s en -video’s online verspreid, is ze mishandeld, bedreigd, gedrogeerd, uit haar slaap gehouden en gedwongen tot prostitutie. “Toen ik in die situatie zat, was ik echt een zwak persoon,” keek ze terug op de gebeurtenissen die vorig jaar plaatsvonden. “Dan zie je eigenlijk niet meer wat er om je heen gebeurt.”

Dankzij professionele hulp en haar familie is ze er naar eigen zeggen weer bovenop gekomen, maar vanwege de rechtszaak wordt ze weer teruggesleurd in de eerdere ellende. Die dient dus na de jaarwisseling en of Barbie het nu wil of niet: het drama is nog niet voorbij.

Premium
Je hebt zojuist een premium artikel gelezen.

Online onbeperkt lezen en Panorama thuisbezorgd?

Abonneer nu en profiteer!

Probeer direct
Misdaad
  • Instagram