Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Panorama's winnaar en verliezer van de week

Elke week maakt Panorama een 'winnaar en verliezer van de week' bekend. Deze week: politie Oude Maas en een jongen (17) in pyjama.

Briefje

De winnaar: politie Oude Maas

Opvallend: onder de ruitenwissers van een geparkeerde politieauto ergens in Rotterdam zat afgelopen week een klein wit briefje geklemd, waarop stond geschreven: “Matige parkeeractie, jammer.” De wagen stond niet netjes in een vak. Nog geen 24 uur later gaf het basisteam Oude Maas op zijn Instagram-account tekst en uitleg. Er was sprake geweest van een noodgeval.

Agenten kwamen op hoge snelheid aan omdat er iemand gereanimeerd moest worden. Iemand die uiteindelijk is overleden. Even rustig de tijd nemen om de auto keurig binnen de lijntjes te parkeren, zat er logischerwijs niet in. De schrijver van het bericht op Instagram sloeg wat dat betreft de spijker op zijn kop. “Bedenk dat u niet altijd weet wat er in een politievoertuig gebeurt.” En: “Voor uw dierbare doen we graag hetzelfde!” Chapeau.

De verliezer: een jongen (17) in pyjama

Te hard rijden: we doen het allemaal weleens, maar je moet het gewoon niet doen. Zeker niet wanneer je een jongen van 17 bent en onder het mom van een nachtelijk ritje door Zoetermeer in de auto van je moeder stapt. Nadat deze jongeman plankgas door de stad scheurde en onder het vergrootglas van de politie kwam te liggen, ging het van kwaad tot erger.

Eerst stak hij figuurlijk zijn middelvinger naar de politie op door hondsbrutaal een stopteken te negeren en meerdere keren door rood licht te rijden, vervolgens racete hij met 175 kilometer per uur over een weg waar 70 kilometer per uur is toegestaan. Bij het afslaan naar de N209 verloor hij bijna de macht over het stuur, waarna hij zijn vluchtpoging staakte en de politie hem in de boeien sloeg. Kennelijk was de 17-jarige jongen voorbereid op een nacht in de cel. Hij had immers zijn pyjama al aan.

Misdaad
  • Politie